Nyheter,  Spesial,  The Sims 4

Historien til familien Lyse

Familien Lyse bor i den merkelige ørkenbyen Snålfoss, og ble først introdusert i grunnpakken til The Sims 2, og returnerte i det nedlastbare nabolaget Aurora Skies fra The Sims 3 Store, Oasis Landing fra The Sims 3: Inn i fremtiden og som en offisiell nedlastbar familie inne på The Sims 4 Galleriet.

Hva slags eksperimenter er det den hemmelighetsfulle familien utfører på stakkars N. R. Voes?

Familien fra The Sims 2 består av Anna Lyse, Khata Lyse og deres stakkars forsøkskanin N. R. Voes. De bor i et stort herskapshus som ligger på en liten høyde i terrenget. Herskapshuset er utstyrt men et celle-lignende rom nede i kjelleren for N. R. Voes, og alle de merkelige maskinene deres, som for det meste er karrière og aspirasjons-belønninger. Adressen deres er Teslaplassen 1, og er i nærheten av ufo-kræsjet.

Familiefeide:
Familien Lyse har hadd en langvarig familiefeide med familen Zelig, mest sannsynlig fordi at Paz Zelig var Annas første flamme.
Som tenåring, var hun forelsket i Paz Zelig og avviste Oversan Zelig da han prøvde å kysse henne. Etter dette har de to familiene vært bitre fiender.

 

Søppelmannen Gimi Branko fra PSP-versjonen av The Sims 2.

Forsøkskaninen dør:
N. R. Voes brukes som en stakkars forsøkskanin og blir utsatt for grusomme eksperimenter. De utfører faktisk så grusomme eksperimenter på han, at han faktisk er død i versjonen av The Sims 2 som ble lansert på PSP. Men ikke tro at ting stopper opp der… De kidnapper da søppelmannen «Gimi Branko».

Siden søppelmannen er borte, ligger det søppel over alt rundt om i «Paradise Place. Du kan finne Gimi Branko i huset til familien Lyse/Beaker, ved å hacke den låste døren i kjelleren. Du må få Lyse/Beakers ut av rommet, før du kan hacke deg inntil han.

Forklaring på ting fra PSP-versjonen:
Familien Lyse heter Beaker, i denne versjonen.
Paradise Place er en landsby i The Sims 2 for PSP. Tomtene som er i Paradise Place er Espiritu Estate, Dente House, Beaker House, Newlow House og Rossum House. Paradise Place ble bygget på en kirkegård, noe som forklarer den ubehagelige atmosfæren som er i hele nabolaget. Hver eneste lille krok i Paradise Place skjuler en uhyggelig hemmelighet.

 

The Sims 3:
I The Sims 3 returnerer familien Lyse i det nedlastbare nabolaget Aurora Skies. Da med Bjørn og Gudrun som er foreldrene til Khata og lillesøsteren hans Eirin. (Som voksen er lillesøsteren hans bedre kjent som Eirin Singelvik.)

Familien Lyse returnerer også til nabolaget Oasis Landing:
Et vitenskapelig eksperiment transporterte Lyse-tvillingene til fremtiden fra hjemmet i Snålfoss. De elsker fremtiden og alle de vitenskapelige mulighetene der. Barna befinner seg nå i Oasis Landing fra The Sims 3: Inn i fremtiden. I denne tidslinjen har barna blitt voksne.

 

The Sims4:
En offisiell rekreasjon av familien Lyse fra The Sims 2 ble lastet opp til The Sims 4 galleriet den 19.Mars.2019, som en del av 19-årsjubileet til The Sims. I tillegg til Anna Lyse, Khata Lyse, og N. R. Voes har også husholdningen barna Atom and Ceres, som er fra den ene tidslinjen i The Sims 3.

Familietreet til familien Lyse:

 

En lett forklaring på de Norske navnene:
Jeg kan ikke la være å ikke kommentere de Norske navnene. Steike ta for noen puns…. 
Vi i simskrystallen har spurt Sandinsky Productions som har ansvaret for den Norske oversettelsen til The Sims-serien, om de hadde noen kommentarer med tanke på de Norske navnene til familien Lyse.

Greia var vel at dette var en litt vitenskapelig anlagt familie. Og i og med at de het Beaker (eller begerglass) på engelsk, tenkte vi at de burde hete noe litt forskeraktig på norsk også.
Så … analyse? Katalyse (som i katalysator). Litt dumt at vi glemte «Dia Lyse» ?
Og han forsøkspersonen kalte vi rett og slett en slags omskrivning av «nervøs», siden det var sånn rundt regnet det han het på engelsk.

Kilder:
The Sims Wiki
TheSims Wiki Norge
ea.com
– Sandinsky Productions.
— Samt innhentet info fra spillene.

Mitt navn er Simon, og jeg er Webmaster og daglig leder inne på Simskrystallen. Jeg opprettet Simskrystallen i januar 2012. Om du lurer på noe eller ønsker å sende inn tips til Simskrystallen, kan du sende det til: redaksjon@simskrystallen.no

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonner
Varsle om
guest
Navnet ditt publiseres offentlig. Om du ønsker å være anonym, kan du f.eks bruke fornavn eller ett kallenavn.
Din Epost publiseres ikke offentlig. Eposten brukes for å gi beskjed om kommentaren din har blitt godkjent/avslått. Hvis du trykker på bjellen, vil du også kunne få varsel om når du har fått svar på kommentaren din.
Alderen din publiseres offentlig. Om du ikke ønsker å oppgi dette, lar du bare dette feltet stå tomt.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
0
Sul sul! Del gjerne tankene dine med oss i kommentarfeltet.x
()
x
Hopp til verktøylinje