Nyheter,  Spilleguider og tutorialer

La Oss Teste!: Pose Player.

Har du kanskje hørt om moden «Pose Player»? Eller har du kanskje alltid lurt på hvordan folk får simmene sine til å stå i så fine posisjoner for bilder? Det er med høy sannsynlighet at de har brukt moden «pose player» og diverse poserings pakker for og ta de fantastiske bildene du ser florere over alt på f.eks Instagram (Simstagram) og/eller Twitter! Så her får du en aldri så liten guide på hvordan du laster ned, installerer og bruker Pose Player og samtidig hvordan du legger til flere poseringer!

 

Hvordan laste ned og installere Pose Player.

Setup.
Hvis du ikke allerede har aktivert mods i spillet ditt må du gjøre det for at alle typer mods skal fungere i spillet. Dette gjør du enkelt ved å åpne spillet, klikk så på de 3 dottene/prikkene oppe i høyre hjørne, velg «spillinnstillinger» og klikk deg så inn på fanen «Annet». Der vil du finne alternativene «Aktiver tilpasset innhold og modifikasjoner» og «Skriptmodifikasjoner er tillatt». Når du har huket av disse, velg «Bruk endringer», spiller krever da at du starter det på nytt.

Når det er gjort, er du klar til at alle mods funker i spillet ditt!
Merk: Ved hver patch oppdatering (oppdatering som kommer i forhold til nye pakker) vil disse automatisk bli deaktiverte, da må du bare gå inn og gjøre det samme igjen.

Instruksjoner.

  1. Last ned Pose Player moden og pakk så ut zip-filen. (Noen pc har innebygget et program for slikt, mens andre trenger kanskje å laste ned et program som WinRar eller 7Zip) Trekk de to filene i zip-filen og plasser begge filene i Mods-mappen din. (Dokumenter -> Electronic Arts -> The Sims 4 -> Mods) Du kan også legge til «pose packs» (mer om det lengre ned) i mods mappen din.
    For «pose packs» gjør du det samme hvis de kommer i Zip-Fil, hvis de kommer som «.package» kan de legges direkte i mappen.

  2. Start spillet og klikk på simmen din slik du pleier å gjøre når du vil be dem om å gjøre noe. Du vil merke at et nytt valg vises i handlingsmenyen. Velg «Pose By Name». (markert med blått)

    MERK: Simmen må være STÅENDE, ellers vil de ikke stille med animasjonen du velger.

  3.  Hvis du heller vil velge «Pose By Name» (markert med lilla), trenger du en liste over navn for og sette inn i boksen som vil komme opp. Det er laget en liste over alle EA sine egne poseringer. Du kan markere den posisjonen du vil ha fra listen, kopier den (Ctrl + C) forså å lime den inn (Ctrl + V) i boksen som kommer opp. (Du må bruke Ctrl + V inne i spillet, da valget «lim inn» som ellers fungerer IKKE fungerer i The Sims 4. Dette gir deg muligheten til å kopiere/lime inn uten å måtte skrive ned alt for hånd eller huske det)

  4. Slik ser boksen ut. Når du har skrevet inn et klipp-navn (posisjon/positur), klikk på hake-merket for å lagre.

  5. Simmen din vil nå begynne å posere.


    //Her går min test sim som han ville gjort i CAS om jeg hadde valgt at han skulle hatt et maskulint ganglag.

  6. Hvis du vil, kan du klikke på hvilken som helst annen sim, til og med simmer som ikke er den aktive simmen, og be dem posere ogsp. De kan utføre en annen positur enn den aktive simmen din utfører, eller de kan utføre den samme.
  7.  Når du vil at simmen skal slutte å utføre en positur, klikk på dem igjen og velg «Stop Posing».
  8. Hvis du vil at simmen din skal utføre en tilpasset standardoverstyringsposisjon, må du skrive navnet på den EA posituren som den tilpassende posisjonen overskriver.

Her er en liste over CAS-trekk animasjoner for å spille tilpassende stillinger som du har lastet ned i CAS (Creat A Sim / Simskaperen. Disse ligger her naturlig, det er dette som gjør at simmene rører på seg når du velger f.eks personlighetstrekk):

a_CAS_trait_active_x
a_CAS_trait_artLover_x
a_CAS_trait_bro_x
a_CAS_trait_cheerful_laughWaveOff_x
a_CAS_trait_clumsy_x
a_CAS_trait_commitmentIssues_x
a_CAS_trait_confident_headTilt_x
a_CAS_trait_creative_x
a_CAS_trait_deepThinking_x
a_CAS_trait_evil_x
a_CAS_trait_familyOriented_x
a_CAS_trait_foodie_x
a_CAS_trait_geek_x
a_CAS_trait_gloomy_x
a_CAS_trait_goofBall_x
a_CAS_trait_heelClick_x
a_CAS_trait_hotHeaded_x
a_CAS_trait_idle_01_x
a_CAS_trait_idle_02_x
a_CAS_trait_idle_lookAround_x
a_CAS_trait_insane_x
a_CAS_trait_lazy_x
a_CAS_trait_loner_x
a_CAS_trait_lovesOutdoors_x
a_CAS_trait_materialistic_x
a_CAS_trait_mean_x
a_CAS_trait_musicLover_x
a_CAS_trait_neat_x
a_CAS_trait_nevernude_x
a_CAS_trait_romantic_f_hand2Heart_x
a_CAS_trait_romantic_f_strikePose_x
a_CAS_trait_romantic_m_cockHeadAndSway_x
a_CAS_trait_slob_x
a_CAS_trait_snob_x

 

Link til Pose Player Moden finner du HER.
Det er flere mods fra Andrew der, men Pose Player ligger øverst.

Fullstendig liste over alle EA sine positurer finner du HER.
Listen er fryktelig lang, men hvis du leser på hva som står på linjene, vil du også forstå hva de gjør. Du kan også droppe helt å hente fra denne listen, men disse positurene trenger du ikke laste ned da de allerede hører til i spillet.

Teleport Any Sim Mod.

Enkelte pose packs er laget for Pose Player OG Teleport Any Sim. Du laster ned og installerer moden på samme måte som over. Moden er også veldig enkel og bruke, og det vil som regel stå i Pose Packs du laster ned om du trenger å bruke den eller ikke.

Scrumbumbo er han som original laget denne moden, men blir nå oppdatert av Andrew, samme person som laget Pose Player.

Hvordan installere.
1. Pakk ut de 2 filene og plasser de i mods-mappen din. (slik som over)
2. Vær sikker på at du har begge filene som heter .package og .ts4script (disse navnene står sist på et filnavn og det er disse som ER moden, og du MÅ ha begge)

Problemer?
1. Sjekk at du har tillatt script mods i spillet ditt. (slik som over)
2. Slett eventuelle gamle filer. (Dette gjelder hvis du har hatt moden før)
3. Oppdater spillet ditt. Dette gjør du ved å åpne Origin, klikke på «The Sims 4» også trykke på tannhjulet rett ved «start spillet»-knappen. Velg så «Oppdater spillet», dette tar vanligvis ikke lang tid å gjøre.
4. Hvis du har plassert .package og .ts4script filene i en under mappe (f.eks Mods – Pose Player), kan du prøve å flytte dem til hovedmappen som heter MODS. (Mods kan som regel IKKE ligge i undermapper, dette fordi at spillet stortsett ikke klarer å lese de, og da vil du heller ikke få brukt de i spillet. Så mods må kun ligge i mods-mappen, mens CC kan du sortere i èn undermappe)
5. Ta ut alt i mods-mappen din bortsett fra Teleport moden. (de filene du fikk da du pakket ut moden) Hvis det fungerer på denne måten, kan du ha en klonflikt eller ikke har fjernet alle andre versjoner helt. Det kan være lurt og bruke en Mod Conflict Detector for å hjelpe deg. Eller du kan søke i mods, mappen din etter moden hvis du tror du har igjen gamle filer.

Det gjør du ved å gå til mods-mappen din (Dokumenter -> Electronic Arts -> The Sims 3 -> Mods), oppe til høyre vil du ha et søkefelt, der kan du skrive inn f.eks Teleport.

Hvordan bruke.
Kjøp teleportstatuen og plasser den der du ønsker at en sim skal teleporteres til. Hvis simmen ikke er i området, bruk «Summon Sim Here» for å bringe valgt sim dit. Hvis simmen din er i nørheten, bruker du «Teleport Sim Here».

Simmen vil da vises i stede for statuen, når du vil at en tilkalt sim skal gå, klikker du på dem og velger «Just Go Away!», så forsvinner de.
SweetSorrosSims har en nyttig video som viser hvordan du bruker denne moden med Pose Player.

Credit!
Scrumbumbo for den originale moden.
Wuccwzt for tradisjonell kinesisk oversettelse.
Ahinana for den polske oversettelsen.

 

Pose Packs Nedlastning.

Hvis du vil laste ned flere positurer for å bruke til bilder, er det det som heter «Pose Packs» du er på jakt etter. Disse kan være mye forskjellig, så her spørs det bare på hva du er på jakt etter. Jeg selv bruker å tenke hvilke type bilder jeg vil ta av simmene mine, det gjør søket litt mindre i havet av alle pose packs der ute!

Å laste ned Pose Packs går i hovedsak likt som over, men hvis du er ny, så her er en guide for å gjøre det litt enklere å forstå!
Jeg kommer til og bruke nettsiden TheSimsResource.com som et eksempel på hvor man kan laste ned slikt fra, jeg kommer også til å bruke en tilfeldig valgt pose pack for å vise hvordan. Du kan bruke samme side og samme pose pack hvis du ønsker, men det er helt opp til deg hvor fra og hvilken pakke akkurat du vil ha.

  1. Gå til TheSimsResource eller en annen ønsket side.
  2. Hold markøren/musepekeren over «downloads» øverst på TSR siden. Klikk så på «Mods».

  3. Du kan enten søke eller bare bla igjennom det forskjellige som dukker opp. De fleste mods som ligger ute på TSR er pose packs. Velg deg en du ønsker deg og klikk så på «download».


    Du finner denne helt nederst, under alle bilder. Skaperene viser fram en del bilder av hvilke type poseringer du kan gjøre med akkurat den pakken.

  4. Når du bruker TSR vil du måtte vente i 10 sek før det du ønsker å laste ned, faktisk blir lastet ned. Dette gjelder kun om du ikke er medlem. Som medlem går det raskere og du kan laste ned mer samtidig.
  5. Du har nå sannsynligvis lastet ned en Zip-Fil, som nevnt i guiden over. Her må du gjøre det samme som du gjorde da du lastet ned Pose Player moden. Pakk ut filene, og legg de inn i mods-mappen din.


    Som du ser her, har jeg også fått med filer som heter «Guide 1», «Guide 2» og «Portada». Disse er ikke farlige, det er skaperen som har lagt de ved for å vise hvordan man bruker pose packen og bilder. Du trenger ikke nødvendigvis og ha de i mods-mappen din og du kan slette de, men det er alltid en fordel og ta vare på dokumenter eller bilder som forklarer litt, hvis du skulle bli usikker igjen en dag om hvordan det var den fungerte. Personlig legger jeg de et annet sted enn i mods-mappen min, men det er bare min preferanse og min måte og holde orden på i mods-mappen min. Det er lurt og faktisk lese/se på de, den som jeg lastet ned her nå f.eks krever også Teleport Moden som er hakket over her, og der – på bildene – stod det også at man trenger to statuer for at det skal fungere.

Nå kan jeg vise dere hva som må til for at pose packen jeg lastet ned skal fungere! Som nevnt, her trenger du:
Pose Player Moden.
Teleport Sim Moden.
Og en pose pack, i dette tilfelle er det pose packen som heter «Passion III – Pose Pack» (Laget av Beto_ae0 på TSR).

 

Resultatet av Pose Player, Teleport Any Sim & Pose Packs.

Start med å finne ut hvilke bilder du vil ha, og hva de krever. De jeg tok krevde f.eks en stol. Så jeg satte ut en stol, og siden jeg skal ha med begge simmene mine trengte jeg TO teleport-statuer.

Her er oppsettet mitt. Og det står 2 statuer inni hverandre. Hvis du ikke får til å plassere de over ting eller over hverandre, aktiver koden «BB.MoveObjectsOn«. 

Video forklaring.

Noen ganger er det bare lettere og faktisk vise hvordan man gjør noe, kontra og beskrive det. Så jeg (Emilie) med litt hjelp av supre Willy har laget en video som viser hvordan man laster ned, pakker ut, plasserer og bruker alt dette i en kort video! Du må gjerne pause videoen eller se den flere ganger for og se hva jeg gjør. Hvis du trenger litt mer hjelp etter det, se under «trenger du mer hjelp?» for og finne ut mer!

Hvis dere ønsker flere videoer på slike ting, så rop gjerne ut!

 

 

Jeg har vært en del av Simskrystallen teamet siden Mars 2019. Jeg er i hovedsak ansvarlig for guider om CC og Mods.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonner
Varsle om
guest
Navnet ditt publiseres offentlig. Om du ønsker å være anonym, kan du f.eks bruke fornavn eller ett kallenavn.
Din Epost publiseres ikke offentlig. Eposten brukes for å gi beskjed om kommentaren din har blitt godkjent/avslått. Hvis du trykker på bjellen, vil du også kunne få varsel om når du har fått svar på kommentaren din.
Alderen din publiseres offentlig. Om du ikke ønsker å oppgi dette, lar du bare dette feltet stå tomt.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
0
Sul sul! Del gjerne tankene dine med oss i kommentarfeltet.x
()
x
Hopp til verktøylinje