Spilleguider og tutorialer,  The Sims 4

Guide: Hvordan ta klesvasken i The Sims 4

Først og fremst trenger du The Sims 4 – Stæsj til klesvaskedag. Pakken inkluderer en vaskemaskin, vaskebalje, tørkestativ og tørketrommel slik at simmene dine kan ta klesvasken hjemme.

Når du plasserer en skittentøyskurv, vaskemaskin, vaskebalje, tørkestativ eller tørketrommelen på en tomt kan simmene begynne med klesvasken. Hvis ingen av disse objektene er på tomten vil simmene bytte klær om normalt uten skittentøy.

HVORDAN LAGE «SKITTEN» KLESVASK:
Når simmene bytter klær vil klærne automatisk bli skittentøy, uansett om klærne er skitne eller ikke. Klærne vil også automatisk bli plassert i skittentøyskurven som plassert på tomten din, men mindre simmen din har personlighetstrekket «Slask». Skittentøyskurven kan stå i hvilken som helst etasje, og den fungerer selvom simmen din er ute. Når du er borte fra tomten vil du ikke lage klesvask i det hele tatt.

RENHET:
Hvor skitne klærne dine er, er basert på simmens hygiene. Når hygienen er veldig lav vil det lage skitten klesvask men hvis simmens hygiene er nesten full vil det lage en haug med brukte klær.

Det er 5 forskjellige stadier på hvor skittent klærne kan være.
Veldig skittent, skittent, brukt, rent, perfekt

Skittentøyet blir mer skittent, jo lengre det ligger rundt om i huset eller i skittentøyskurven.

TØRRHET:
Det er også 4 forskjellige stadier av tørrhet.
Vått, fuktig, tørr og varm

Tørrhet kan bli påvirket når simmen akkurat har kommet ut av svømmebassenget. Når han/hun bytter klær vil det komme en haug med våte svømmeklær. Prøv å tørke klærne, plasser dem i en tørketrommel eller heng dem opp på tørkestativet.

DUFTER:
Du kan legge til 2 forskjellige dufter til vaskemaskinen (krever at du har oppgradert vaskemaskinen med tilsetningsbrett for klesvask)

Blomster (Da vil sommerfugler fly rundt klærne)
Mat (Da vil fluer fly rundt klærne)

Du kan bytte duft ved å legge til tilsettningsstoffer til vaskemaskinen eller vaskebalja. Blomster kan gi deg en ren og god duft, mens mat gir deg et illeluktende utfall.

Skittentøyskurv? Hva er det for noe? Simmer med personlighetstrekket «Slask» lager ett skikkelig kaos når de bytter klær.

Hvis simmen din har slask-trekket så vil de ikke legge klærne i skittentøyskurven, men kaste det rundt om kring på bakken. Du må ta disse klærne og plassere de i skittentøyskurven selv. Klikk på skittentøyskurven og trykk «plukk opp kleshauger» for å være sikker på at du får med alle kleshaugene på tomten.

Du kan starte med å legge klær i vaskemaskinen med kun en liten haug med klær, men du kan også vente til skittentøyskurven er full når du har samlet 20 hauger med klær. Det vil ta rundt en uke å samle så mye klær.

Hvis du er ute etter litt ekstra simoleoner, kan du lete i skittentøyet på gulvet eller i skittentøyskurven. Noen ganger kan du til og med finne andre godsaker også.

VASK SIMMENS SKITNE KLÆR:
Når skittentøyskurven er fylt med klesvask, klikk på skittentøyskurven og velg mellom å vaske klærne i klesvasken eller vaskebaljen. Hva er forskjellen på å bruke vaskemaskin og vaskebalje?

Når simmen din vasker klær i vaskemaskinen trenger de kun å trykke på en knapp og vente til vaskemaskinen er ferdig med vasken. Etter dette trenger du kun å ta de ut av vaskemaskinen. Du kan også starte med å samle alle klær i hver skittentøyskurv først for å så putte inn i vaskemaskinen, og du kan skru den på når den er full.

VASKEMASKIN FUNKSJONER:
Vask tøy
Legg til tilsetting (oppgradering)
Du kan legge til alle typer mat eller blomster som du har i utstyrslisten. Det er også en mulighet for å legge til såpe som gir deg et lite boblende utfall.

Hvis du velger vaskebaljen må du gjøre jobben selv. Det vil hjelpe deg litt på treningsferdighetene dine, men kan gjøre så simmen føler seg ukomfortabel. Det vil ta litt lenger tid, men er mye billigere enn å kjøpe en vaskemaskin.

Håndvask klærne dine med Gamle Teodors vaskebalje.

TØRKE RENE VÅTE KLÆR:
Når du har vasket skittentøyet kan du velge å enten legge klærne i tørketrommelen eller henge dem opp på tørkestativet. Du vet når klære dine er tørre når tørketrommelen spiller av en lyd. Hvis du henger klærne på tørkestativet må du sjekke når klærne stopper å dryppe.

TØRKETROMMEL FUNKSJONER:
Legg vekk klærne
Rengjør lofilteret
Et fult lofilter er brannfarlig.

Katten kan leke med vannet som drypper fra klærne på tørkestativet.
(Min katt var dessverre ikke fotogen!)

Opprettholde vaskemaskinen, tørketrommelen og vaskebaljen

Det er viktig å være sikker på at maskinene er godt oppretthold. Oppgrader dem, rengjør dem, og reparer dem.

VASKEMASKIN:
Vaskemaskinen kan bli ødelagt på to forskjellig måter. Den kan ødelegges på grunn av det elektroniske, eller den kan ødelegges fordi den er tett. Når maskinen ødelegges på grunn av det elektroniske eller fordi den er tett, så kan det være veldig farlig å reparere mens du står i en vanndam. Mopp rundt vaskemaskinen før du begynner å reparere når den blir ødelagt. Du kan også rengjøre vaskemaskinen. Det vil fjerne den ekstra såpen eller tilsettningsstoffene som du har plassert i maskinen.

VASKEMASKIN OPPGRADERINGER:
Tilsettningsbrett for klesvask
(fingerferdighet nivå 6)
Låser opp et brett som kan brukes til å tilsette gode eller vonde lukter til klesvasken.
Forvask (fingerferdighet nivå 5)
Med forvask tar det litt lenger til å vaske klærne, men det er en større sjanse for at klærne blir perfekt vasket.
Hurtigprogram (fingerferdighet nivå 7)
Vaskemaskinen bruker mindre tid på å vaske klær.
Wolframtrommel (fingerferdighet nivå 8)
Vaskemaskinen går ikke i stykker over tid.
Helt stille (fingerferdighet nivå 6)
Reduserer støyen mens vaskemaskinen går.

Ikke glem å trykk på knappen, for å starte maskinen!

TØRKETROMMEL:
Husk å rengjøre lofilteret ofte. Det vil begynne å brenne hvis du ikke gjør dette ofte nok.

TØRKETROMMEL OPPGRADERINGER:
Lofri
(fingerferdighet nivå 5)
Bruk av tørketrommelen vil ikke lenger produsere lo. Dette gjør at klærne tørker fortere, og gjør tørketrommelen brannsikker.
Hurtigprogram (fingerferdighet nivå 7)
Tørketrommelen bruker mindre tid på å tørke klær.
Wolframtrommel (fingerferdighet nivå 8)
Tørketrommelen går ikke i stykker over tid.
Helt stille (fingerferdighet nivå 6)
Reduserer støyen mens tørketrommelen går.

Voksne og barn kan begynne å brenne når du bruker tørketrommelen, om du ikke rengjør lofilteret.

VASKEBALJE:
Når du er ferdig med å vaske skittentøyet så må du bytte ut det møkkete vannet med rent vann. Det vil også fjerne eventuelle tilsettninger.

MORSOMME FAKTA:
Katter er veldig nysgjerrige rundt aktive vaskemaskiner. De vil se på mens vasken spinner rundt og hoppe opp på maskinen.
Simmer kan bli svimle når de ser på vaskemaskinen mens den spinner.
JUKS: Hvis du aktiverer testingcheats true kan du trykke shift knappen og klikke på haugen med skittentøy og bestemme hvor skittent tøyet skal være.
Hvis simmen din tar på seg møkkete klær kan simmen bli flau, sint eller ukomfortabel.
Vaskehjelp og butlere kan ta vasken og rengjøre lofiltere.

Småbarn kan leke med vannet i vaskebaljen.

Kilde: Sims-Online
Oversatt av: Alexandra Dorthea Kooistra Ejme
Bilder: Simon Ekren Gravvold.

Navnet mitt er Alexandra, er 21 år. Jobber en del, samt går på skole. Eier ikke noe fritid :)) neida, på fritiden er jeg med venner eller sitter å oversetter her eller selvfølgelig spiller sims:)

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonner
Varsle om
guest
Navnet ditt publiseres offentlig. Om du ønsker å være anonym, kan du f.eks bruke fornavn eller ett kallenavn.
Din Epost publiseres ikke offentlig. Eposten brukes for å gi beskjed om kommentaren din har blitt godkjent/avslått. Hvis du trykker på bjellen, vil du også kunne få varsel om når du har fått svar på kommentaren din.
Alderen din publiseres offentlig. Om du ikke ønsker å oppgi dette, lar du bare dette feltet stå tomt.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
0
Sul sul! Del gjerne tankene dine med oss i kommentarfeltet.x
()
x
Hopp til verktøylinje