Offisiell blogg,  The Sims 4

NESTE DESTINASJON: SEOUL, SØR-KOREA

Når du besøker Seoul, vil den første opplevelsen din i den sørkoreanske metropolen sannsynligvis være via den internasjonale flyplassen Incheon. Incheon er rangert som en av de mest travle, rene og teknologisk avanserte flyplassene i verden, og er en utrolig introduksjon til landets omfattende og livlige kultur. Det finnes museum, miniatyrhager, kunstutstillinger og liveforestillinger, i tillegg til utallige butikker, forskjellige restauranter, en kino, en skøytebane, minigolf og mye mer.

Incheon er også et perfekt sted for å oppleve den sørkoreanske moten. Før et fly skal ta av, ser man ofte passasjerene nesten gå som på catwalken når de skal gå ombord i flyet.

De siste årene har Seoul blitt en av verdens fremste motehovedstader, og med sine moteuke-presentasjoner rivaliserer de i Paris, London, Milano og New York. Seoul har ikke 100 år gamle motehus som de sistnevnte byene har, men her finner du fortsatt en blanding av tradisjonelle og moderne stiler ulikt det meste.

Arven kommer i form av hanbok, Koreas tradisjonelle klesstil, som består av lange og flytende former, trange vinkler og friske fargetoner. Moderniteten er et resultat av at Sør-Korea er et av de mest digitale landene på jorden, med alt fra gode internettforbindelser til produksjon av elektronikk. Disse to møtes, der gårsdagens form og farge matches med globaliserte trender som avdekkes i dagens digitaliserte verden.

«Fordi verden har blitt mer globalisert, kan folket i Sør-Korea oppleve trender fra hele verden», forklarer Jazzy Cho, TV-vert, innholdsskaper og Miss Korea 2016. «Alt blir blandet sammen, og ved å hente vestlige ideer, eller globale ideer, og slå de sammen med det allerede kreative DNA-et til den sørkoreanske kulturen. Da oppstår det en utrolig stilig og trendy ‘K-fashion’.»

«Flyplassmote er 공항 (gonghang) [som betyr flyplassmote],» sier Cho. «Det stammer pressen som møter kjendiser som er ute og reiser. Stilen fikk en voldsom vekst på verdensbasis takket være K-pop, Internett og sosiale medier.» «Bilder av de mest populære stjernene fra Sør-Korea som ankommer eller er på farten blir delt på Internett, og hvis stilen de har på seg går viralt, så blir det brått sesongens trend,» fortsetter Cho.

The Sims har inngått samarbeid med Cho for å gi liv til The Sims 4™ Destinasjon Incheon-settet, og hun har sørget for at vi har holdt oss tro til de trendy fundamentene til K-fashion. Cho er koreansk-amerikansk, og hun har vokst opp som kompetitiv studiodanser i Sør-California. Hun likte de forskjellige typene kostymer hun konkurrerte i, men de inspirerte henne også til å utforske sin koreanske bakgrunn.

«Jeg var en av de første koreanske lagkapteinene på danselaget mitt på videregående. Mens jeg så på laget mitt en dag, var jeg den eneste koreansk-amerikanske, og jeg tenkte allerede i en ung alder at ‘jøss, jeg representerer koreanske kvinner’. Det ga meg en følelse av stolthet.»

Cho spurte moren om hun kunne bli med i en lokal kåring, og ønsket fortsatt å lære mer om opphavet sitt. «[Jeg ville] lære mer om hva slags holdning jeg burde ha som en vakker kvinne fra Korea, og dyrke og utvikle meg selv videre på den måten. [Kåringen] skulle være et springbrett for å lære mer om [koreansk] kultur.»

Kort tid etter at hun ble Miss Korea USA 2016, begynte hun å jobbe i Sør-Korea som en del av Miss Universe Korea. Hennes reiser til og fra Sør-Korea fikk henne til å åpne øynene for Seouls unike stil. Spesielt sånn man opplever den på Incheon-flyplass. «Incheon-mote er litt som en [kjendis’] egen catwalk, før de går ombord eller av et fly.» For å beskrive den typen antrekk man kan se, sier Cho: «Når du reiser, må du være komfortabel. Det ser dem ikke komme i gallaklær, men det er komfortable og stilige moteklær.»

The Sims 4 Destinasjon Incheon-settet er en hel garderobe som lar alle simmer kle seg i både formelle og hverdagslige klær, med alt fra joggesko, joggebukser og hettegensere til strukturert utseende som frakker – en av Chos favorittplagg. «De lange damejakkene er det vi vanligvis ser på bilder av kjendiser. Et stilig og trendy utendørsantrekk, slengt utenpå en luftig topp og bukse. Det handler om komfort når det kommer til moten, komforten og stilen 공항 (gonghang) byr på.»

«Med settene skaper The Sims en engasjerende opplevelse hvor folk, steder og opplevelser kan oppdages, og spillerne våre fra hele verden kan eksperimentere med disse unike minisamlingene bestående av håndplukket innhold», sier Sheila Judkins, direktør for global merkevareledelse, The Sims.

«I samarbeid med Jazzy, gjorde vi omfattende research for at konseptene skulle reflektere antrekkene i Seoul,» forteller Woori Bae, konseptkunstner for The Sims. «Det var også veldig moro å studere K-drama, shoppingsider på nett og hverdagsklærne til kjendiser for å finne inspirasjon. Jeg gleder meg til å se settet ta form, og jeg gleder meg spesielt de brede buksene og overdimensjonerte gjenstandene som skaper flere nye stilalternativer i spillet enn aldri før.»

Da hun forklarte hvorfor hun ville at settet skulle fokusere på flyplassmote, sa Cho: «Jeg synes det er supert at settet er fokusert på Incheon-flyplass, fordi det er det globale knutepunkt. Det er her folk fra hele verden legger ut på en reise for å lære om Sør-Korea. Jeg håper alle er like spent på settet, fordi når man ankommer Incheon-lufthavn er arkitekturen veldig moderne, hele taket er kledd i vinduer, sollyset renner inn – og hjertet ditt blir fylt med varme! Jeg håper folk fra alle kulturer og bakgrunner, uansett hvor de er i verden, har en åpen, ivrig og nysgjerrig tankegang og energi rettet mot det å utforske hvordan koreansk mote kan være.»

The Sims™ 4 Destinasjon Incheon-settet kommer 5. oktober 2021 til PC og Mac via Origin™ og Steam®, PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox Series X|S og Xbox One.


Simskrystallen ble lansert 8.Januar 2012 av Simon Ekren Gravvold, som fortsatt eier og styrer nettsidene. Etterhvert har jeg fått flere hjelpere, som f.eks Willy Halvorsen og Alexandra Ejme som begge er medeier av Simskrystallen. Om du lurer på noe eller ønsker å sende inn tips til Simskrystallen, så kan du sende det til: redaksjon@simskrystallen.no

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonner
Varsle om
guest
Navnet ditt publiseres offentlig. Om du ønsker å være anonym, kan du f.eks bruke fornavn eller ett kallenavn.
Din Epost publiseres ikke offentlig. Eposten brukes for å gi beskjed om kommentaren din har blitt godkjent/avslått. Hvis du trykker på bjellen, vil du også kunne få varsel om når du har fått svar på kommentaren din.
Alderen din publiseres offentlig. Om du ikke ønsker å oppgi dette, lar du bare dette feltet stå tomt.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
0
Sul sul! Del gjerne tankene dine med oss i kommentarfeltet.x
()
x
Hopp til verktøylinje