Nyheter

Livet i stallen – Alt om hester

NYE TREKK – SIMMER:
HESTEELSKER:
Disse simmene har en sterk tilknytning til hester. De har også lettere for å sosialisere med og stelle hester enn andre simmer.
RANCHEIER:
Disse simmene passer utmerket til ranchlivet. De trives med ranchoppgaver og med å ta vare på husdyrene.

 

PERSONLIGHETSTREKKENE TIL HESTER:
AGGRESIV:
Disse hestene er gretne! De er slemmere mot andre simmer og er vanskeligere å trene opp.
AVSLAPPET:
Disse hestene foretrekker å ta det med ro fremfor alt annet! På grunn av den avslappede naturen deres lærer de temperamentferdigheter raskt og atletiske ferdigheter tregt.
ENERGISK:
Disse hestene er fulle av energi! De utvikler atletiske ferdigheter raskere, men temperamentferdigheter saktere.
ENGSTELIG:
Disse hestene er redde for alt og blir ofte skremt. På grunn av den fryktsomme naturen deres bruker de også lengre tid på å oppnå temperamentferdigheter.
FRI SJEL:
Disse hestene trives best utendørs og vil bli triste hvis de må stå inne for lenge.
INTELLIGENT:
Disse hestene lærer generelt kjapt, noe som gjør at de lettere tilegner seg alle ferdigheter. Som en ekstra bonus er de også briljante samtalepartnere!
KLENGETE:
Disse hestene trenger sosial omgang ofte. De vil ofte nærme seg andre simmer i håp om å få deres oppmerksomhet.
MODIG:
Disse hestene pleier å være djerve og lar seg ikke uroe av dårlig vær eller fare. De har også en høyere sjanse for å lykkes i når det brukes hindre og tønner.
TRASSIG:
Disse hestene har en tendens til å være mer umedgjørlige når det kommer til trening, og vil utvikle ferdigheter saktere. De har også en høyere sjanse for å mislykkes i når det brukes hindre og tønner.
UAVHENGIG:
Disse hestene trives i sitt eget selskap og trenger ikke like mye oppmerksomhet.
VENNLIG:
Disse hestene elsker å være sosiale! De er mer tilbøyelige til å ha positive sosiale opplevelser.

 

MESTERRYTTER-AMBISJONEN:

Denne simmen ønsker å være verdens beste rytter og vil bevise det ved å delta i hestekonkurranser. Mesterrytter er en av de nye ambisjonene som simmene kan få, og vi har valgt å publisere den som en egen guide. [Den finner du her].

 

KJØP, ADOPSJON OG SALG AV HESTER:

Hvis du ikke begynner med en hest i husstanden rett fra Simskaperen, så er det flere måter å skaffe seg en hest på! To av hovedmåtene er å kjøpe eller adoptere en. Du kan også avle hester. Det er også mulig å selge en hest for simoleoner.

Hver hest kan kjøpes for § 1000 eller adopteres for § 250. På grunn av omgivelsene de kom fra, vil adopterte hester ha flere vanskelige personlighetstrekk og kan trenge ekstra oppmerksomhet og stell.

For å kjøpe eller adoptere en hest, bruk Hjem-menyen på telefonen og velg Ring Ranchdyrbytte, gå til kategorien Husstand på en datamaskin, bruk fellestavlen for rancher eller besøk ridesenteret i nabolaget «New Appaloosa» i «Chestnut Ridge».

Hester kan også selges for simoleoner. En hest sin verdi avgjøres av ferdighetsnivå, tidligere konkurranseprestasjoner, kvaliteten på stellet og alder. Hvis en hest har premiegener, vil dette også øke verdien. Å selge hester er en fin måte å tjene penger på … dersom du har kvalitetshester å tilby.

For å selge en hest, bruk Hjem-menyen på telefonen og velg Ring Ranchdyrbytte, gå til kategorien Husstand på en datamaskin, bruk fellestavlen for rancher eller besøk ridesenteret i nabolaget «New Appaloosa» i «Chestnut Ridge».

 

HESTESTELL:

Å sosialisere med hesten din er en fin måte å bli bedre kjent med dem på. Hester har behov for sosialisering akkurat slik som simmer! Hester kommer med alle slags personligheter, som gjør noen sosiale samhandlinger lettere med enkelte hester.

En aggresiv hest kan reagere negativt oftere på sosiale samhandlinger fra simmer og andre hester, men ikke gi opp! Gi dem tid og sosialiser mer med dem ved å bruke Snakk til-samhandlingen eller prøv en Hestestell-samhandling som Strigle pelsen.

For å sørge for at ranchdyrene dine har mat, kan du skaffe deg et Høy på livet!-fôrtrau fra byggemodus.

Å fylle opp fôrtrauet koster litt simoleoner. Eller så kan du fylle den med høy av præriegress, som vil redusere utmattetheten til hester som spiser det!

Fôrtrauet har plass til flere måltider. Hvis simmene dine ikke har tid, kan du ansette en rancharbeider til å ta seg av det (og mye annet!).

Ja, hester må også på do! Du kan plukke opp hestemøkk og bruke den som gjødsel, men legg merke til kvaliteten på møkka. En glad hest vil produsere møkk av fremragende kvalitet som er ypperlig til gjødsling, mens en hest med lav sosialisering eller ubehag vil ha møkk av lav kvalitet.

Hvis du vil nyte godt av ranchens naturlige møkkfordeler, pass på at behovene til hestene dine er i utmerket stand. Du kan sjekke kvaliteten etter at du har plukket opp møkk ved å velge Legg i utstyrsliste og sekken er plassert i simmens utstyrsliste.

Selv om hester ikke trenger en soveplass for å sove, så liker de det godt! Tildel soveplasser til hestene dine, slik at de har sitt helt eget sted. Dette er en fin måte å lage dedikerte stallbokser på til hver av hestene på ranchen.

Å tilbringe tid med hestene er morsomt for begge parter, men for det ultimate innen egenunderholdning kan du prøve en hesteleke! Kjøp Den store Høy på livet!-ballen fra byggemodus slik at hestene dine kan ha det gøy på egen hånd!

Enhver god rancheier vet at litt kaldt vann er den beste måten å hjelpe en utslitt hest på etter en lang dag med trening. Skaff deg et vanntrau! Resten av husdyrene kan også nyte godt av en liten slurk.

Høy på livet!-vanntrau for hester finnes i byggemodus i delen for Dyr i kategorien Utendørs.

HESTEAVL:

Simmer kan avle hestene sine og ønske nydelige føll velkommen til husstanden!

Simmer må kunne oppmuntre til et vennlig forhold mellom en hingst og en hoppe som kan resultere i at hoppen blir drektig med et føll.

– Hvilke hester kan avles?

Simmer kan avle voksne hingster eller eldre hingster med voksne hopper. Eldre hopper kan ikke avles.

Finn kjønnet og alderen på en hest ved å holde markøren over hesten eller ved å åpne hestens profil. For å gjøre sistnevnte, velg hesten i verdenen og gå til Flere valg, Handlinger og så Åpne profil. For en hest som ikke er i nærheten, kan du finne profilen gjennom forholdspanelet.

Hester er nødt til å ha et vennlig forhold for å kunne pare seg. Selv om simmer oppmuntrer to hester til å pare seg, kan hestene nekte dersom de ikke har et positivt forhold! Hestene kan også nekte hvis de ikke har et godt nok forhold til simmen som oppmuntrer til paring.

Simmer må sørge for å oppmuntre til sosialisering mellom de to hestene du vil avle. Hvis hestene er på samme tomt kan de også sosialisere med hverandre av seg selv. Hester må alltid være på samme tomt for å kunne sosialisere med hverandre.

Hvis du har problemer med å få to hester til å pare seg, pass på at de to hestene er på samme tomt når simmen din Oppfordrer til å pare. Pass på at begge hestene er våkne, møter alderskravene og har et vennlig forhold. Det er lurt å sørge for at hesten din har alle behov møtt og at de ikke er ukomfortable.

  • Hester som allerede er drektige kan ikke avles igjen før etter at føllet blir født.
  • Hvis et paringsforsøk mislykkes, kan hestene trenge litt tid før de kan pares igjen.
  • Hester kan ikke pare seg hvis de blir ridd av en sim! La oss gi dem litt privatliv og stige av hestene først.

Husk at mens hoppen er drektig, vil du ikke kunne stige på, ri eller pare henne før føllet er født.
Hoppen vil også bli lettere trøtt og trenger litt mer høy for å holde sulten unna siden hun spiser for to!

Når tiden er inne for at hoppen til simmen din skal føde, kan simmen din dele et helt spesielt øyeblikk med hesten sin under fødselen ved å velge Berolige hest som føder.

Søte føll er ikke den eneste fordelen med å avle hester. Føll kan få arvelige trekk som kun gis gjennom avl.

Hvis en av foreldrene til føllet er en premiehest, er det en sjanse for at føllet arver dette trekket kun gjennom avl.

Andre trekk slik som nysgjerrig, leken og hardfør kan kun fås gjennom avl.

ARVELIGE TREKK:
HARDFØR:
 Disse hestene ble født for å løpe! De kan trene i lange perioder uten å bli utslitt og har en appetitt på størrelse med en hest.
LEKEN:
Disse hestene elsker å leke med leker og andre simmer!
NYSGJERRIG:
Disse hestene er mer nysgjerrige av natur og liker å undersøke gjenstander og bruke hindre og tønner.
PREMIEGENER:
Hester med premiegener har vinnerblod i årene! Derfor vil disse hestene tilegne seg ferdigheter raskere og er verdt flere simoleoner enn en gjennomsnittlig hest.

 

FERDIGHETER FOR HESTER:

Hester har fire unike ferdigheter som påvirker hvordan de omgås simmer, hvor bra de utfører småjobber, og hvordan de presterer i konkurranser. Disse ferdighetene er: Temperament, Smidighet, Sprang og Utholdenhet.

Etter hvert som disse ferdighetene forbedres, vil hestens verdi øke, noe som gjør det mulig for simmer som spesialiserer seg på hesteopplæring, å tjene store menger simoleoner fra å lære opp og selge hester.

Du kan se en hests ferdighetsnivå ved å velge den fra en sims forholdspanel nederst til høyre på skjermen, og så velge Åpne profil.

Smidighet:

Smidighetsferdigheten påvirker hvor raskt og enkelt en hest kan bevege seg! Hester med god smidighet er bedre på å bruke hestetønner, fullføre enkelte småjobber og gir bedre prestasjoner i tønneløp, Western pleasure og ultimate hestemesterskap.

En hests smidighetsferdighet trenes opp med hestetønner. Ferdigheten kan også oppnås ved å sende en hest på opplæring via fellestavlen.

Utholdenhet:

Utholdenhet handler om hvor tilpassingsdyktig en hest er! Hester med høy utholdenhet blir sjeldnere utslitt, fullfører enkelte småjobber bedre og gir bedre prestasjoner i distanseritt, sprangridning og ultimate hestemesterskap.

En hests utholdenhetsferdighet trenes opp med rideturer. Ferdigheten kan også oppnås ved å sende en hest på trening via fellestavlen.

Sprang:

Hester med gode sprangferdigheter elsker å nå nye høyder! De er bedre på bruk av hestehindre, fullfører enkelte småjobber bedre og gir bedre prestasjoner i sprangridning, distanseritt og ultimate hestemesterskap.

En hests sprangferdighet trenes opp med et hestehinder, men ferdigheten kan også oppnås ved å sende en hest på opplæring via fellestavlen.

Temperament:

Hester med gode temperamentferdigheter steiler sjeldnere og kommer bedre overens med simmer og andre hester. De fullfører også enkelte småjobber bedre og gir bedre prestasjoner i Western pleasure, sprangridning og ultimate hestemesterskap.

En hests temperamentferdighet bygges opp når en sim steller og sosialiserer med hesten. Ferdigheten kan også oppnås ved å sende en hest på opplæring via fellestavlen.

 

RIDEFERDIGHET:

Ridning kan være en aktivitet som gjøres for gledens skyld, for å reise omkring eller for å vinne hestekonkurranser. Denne ferdigheten påvirker simmens rideevne, ikke hestens.

Den beste måten å lære Ridning på er å hoppe i salen og dra på ridetur – enten det er en bedagelig tur eller man aktivt trener opp hestens smidighets-, sprang- eller utholdenhetsferdigheter! Hver gang en sim sitter på en hest og hesten beveger seg, vil simmen aktivt forbedre rideferdigheten!

En sim må stige opp på en hest for å starte opplæring med hestetønner eller hestehindre. Etter hvert som hen utvikler rideferdigheter, kan simmen lære å lede hesten til å øve alene uten rytter. Dette er en fin måte å la barn lære opp hester på, siden hestehindre og hestetønner er litt for farlige for dem!

En sim med dårlig rideferdighet og en hest med dårlig ferdighet innen smidighet eller sprang kan Øve med tønner ved bruk av Hestetønner eller Øve på grunnleggende sprang ved bruk av Hestehindre. Dette gir en liten ferdighetsforbedring for hesten, med en mindre grad av utmattelse.

Etter hvert som en sim forbedrer rideferdigheten sin, kan simmen også velge Intensiv trening. Dette gir en større ferdighetsforbedring, men vil også gjøre hesten utmattet mye raskere. Hester med gode ferdigheter innen sprang eller smidighet vil også ha et mer «avansert» alternativ for å øve med disse gjenstandene. De kan Øve på avansert tønneløp eller Øve på avanserte sprang, som har samme virkning som Intensiv trening.

Disse alternativene for forbedret treningsteknikk er nyttige når en erfaren rytter prøver å trene opp en hest uten ferdigheter, eller når en hest med gode ferdigheter blir trent opp av en sim uten erfaring innen ridning.

Hestehindre og hestetønner finnes i byggemodus, i kategorien Utendørs under Dyr. Det finnes totalt fire av disse gjenstandene. Av hestehindre finnes det Retro hestehindre og Mesternes hestehindre. Av hestetønner finnes det Retro hestetønner og Mesternes hestetønner.

Byggemodus er ikke det eneste stedet du finner disse gjenstandene. De finnes også i den åpne verdenen i alle de tre nabolagene i Chestnut Ridge.

 

MESTERSKAP:

Det er totalt 5 forskjellige mesterskap man kan delta i sammen med hesten. Én hest kan delta i et mesterskap pr simsdøgn, men rytter kan delta med flere hester.

For å delta i hestekonkurranser må du gjøre en av disse 2 punktene:

  • Klikk på en oppslagstavle, og velg Delta i konkurranse.
    (Det finnes en oppslagstavle i hvert nabolag.)
  • Reis med hesten din (eller tilkalle hesten med fløyta når du ankommer) til DUKES HESTEHALL. Ridesenteret er rett ved siden av denne parken.
Dette viser hvor Dukes hestehall er på kartet. (Skjermdump)

DE ULIKE MESTERSKAPENE:

TØNNELØP:

Unngå å velte tønnene og forsøk å få den beste tiden for å vinne! 

– Nybegynner:

Nybegynnere velkomne. Alle må begynne et sted!

– Viderekommende:

Konkurransen begynner å tilspisse seg! Pass på de tønnene!

– Ekspert:

Bevis at du fortjener å konkurrere mot de beste av de beste.

– Mester:

Den ultimate testen på smidighet og utholdenhet!

DISTANSERITT:

Et langdistanseritt som legger vekt på utholdenhet og disiplin, hvor hester konkurrerer om den beste tiden. 

– Nybegynner:

Det kommer til å bli en lang tur, men hesten din er klar for utfordringen!

– Viderekommende:

Hent inn dyrebare sekunder og ta igjen motstanderne.

– Ekspert:

Minsk avstanden mellom deg og den førsteplasspokalen!

– Mester:

Konkurrer mot de beste og hold ut til målstreken.

SPRANGRIDNING:

Vis frem smidigheten til hesten din ved å styre den over hindrene uten å rive en bom, og forsøk å få den raskeste tiden.

– Nybegynner:

Blir det full klaff eller helbom!

– Viderekommende:

Hopp til det neste nivået og konkurrer mot fremadstormende motstandere.

– Ekspert:

Nå nye høyder og spring forbi konkurrentene som en ekspert i sprangridning.

– Mester:

Vis hva du mestrer, og at det ikke finnes et hinder som er høyt nok til å hindre deg i å få den vinnerpokalen.

WESTERN PLEASURE:

Vis frem den peneste rolige og kontrollerte gangen til hesten din, i denne testen på lynne og tillit.

– Nybegynner:

Trekk pusten dypt og håp på et godt resultat.

– Viderekommende:

Ta ferdighetene dine til den neste nivået, og bevis at du ikke er en fersking.

– Ekspert:

En fremragende oppvisning i båndet mellom hest og rytter.

– Mester:

Dette er vanskelighetsgraden for de som virkelig har mestrer de jevne skrittene i Western pleasure.

DET ULTIMATE HESTEMESTERSKAPET:

Møt de mest formidable motstanderne i den ultimate prøven på dyktighet og ekspertise på hesteryggen!

Kilde: The Sims 4: Simmer i stallen (Early alpha version)
– Spillikoner er hentet fra spillkoden til The Sims 4 med programmet «S4PE», og er dekodet via en ekstern nettside. All norsk spillinformasjon er hentet fra spillet, og fra egen spilling. Oversiktsbokser over alle hestekonkurranser er laget av Simon Ekren Gravvold, og er designet for å ligne på oppsettet slik det vises inne i spillet.

Navnet mitt er Alexandra, er 21 år. Jobber en del, samt går på skole. Eier ikke noe fritid :)) neida, på fritiden er jeg med venner eller sitter å oversetter her eller selvfølgelig spiller sims:)

5 1 stem
Artikkelvurdering
Abonner
Varsle om
guest
Navnet ditt publiseres offentlig. Om du ønsker å være anonym, kan du f.eks bruke fornavn eller ett kallenavn.
Din Epost publiseres ikke offentlig. Eposten brukes for å gi beskjed om kommentaren din har blitt godkjent/avslått. Hvis du trykker på bjellen, vil du også kunne få varsel om når du har fått svar på kommentaren din.
Alderen din publiseres offentlig. Om du ikke ønsker å oppgi dette, lar du bare dette feltet stå tomt.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Marion
Marion
Gjest
2. september 2023 10:13

Hvor mange dager tar det til at hestene føder

2
0
Sul sul! Del gjerne tankene dine med oss i kommentarfeltet.x
()
x
Hopp til verktøylinje