Offisiell blogg,  The Sims 4

Lag unike kjæledyr med kjæledyrskaperen

Hei til alle som spiller The Sims og er glad i katter og hunder! The Sims™ 4 Katter og hunder* er rett rundt hjørnet, og vi gleder oss til å la dere prøve denne fantastiske pakken. Vi har jobbet med den lenge, og en av de kuleste funksjonene er den nye kjæledyrskaperen. Vi kan ikke få understreket det nok: Denne versjonen av kjæledyrskaperen er rett og slett helt fantastisk!

Kjæledyrskaperen har alltid vært en kul funksjon i tidligere versjoner av The Sims, så her lå lista høyt. Vi stilte oss selv noen viktige spørsmål tidlig i utviklingen:

• Kan vi lage den like kraftig som i The Sims 3, men gjøre den mer tilgjengelig?
• Hvordan designer vi pelsen for å få den til å stemme overens med den visuelle stilen i The Sims 4?
• Hvor mange raser kan vi lage? The Sims 3 hadde så mange!
• Kan vi finne på en ny tvist?

Kjæledyrskaperen i The Sims 3 hadde et lagsystem som minnet om det man finner i profesjonelle grafikkverktøy. Men den var så vanskelig å bruke at vi fant ut at det var få spillere som greide å bruke alle finessene. Hvis en super funksjon faller i skogen, og det ikke er noen der for å bruke den, lager den lyd da?

Helt fra start tok vi lærdom fra erfaringene med simskaperen til The Sims 4 og brukte dette i utformingen av kjæledyrskaperen. Nå kan du klikke og dra på kjæledyrene for å gjøre ørene deres lenger, få dem til å skjele og forlenge snuten. Det er moro, og det er så mange måter å justere kjæledyrene på, at det får versjonen du lager simmer med til å blekne i forhold. Istedenfor kompliserte lag, kan du nå male direkte på pelsen, slette merker, rotere flekker og til og med justere faktorer som gjennomskinnelighet uten å måtte tenke på de ulike lagene. Du kan lage raser som calico-katter og sibirske huskyer med like komplisert pels som tidligere.

Vi har også lagt til noen justeringer som gjør det enda enklere. Nå kan du for eksempel bruke sjabloner! Kompliserte mønstre blinker på kjæledyret. Du velger en farge og klikker med musen, og så fylles feltene inn der du klikker. Det er enkelt og moro å lage et kjæledyr som er helt unikt.

Å få den visuelle stilen i The Sims 4 til å stemme overens med kompleks pels var ikke enkelt, og det tok flere måneder å finne en løsning. Vi ville at kattene og hundene våre i The Sims 4 skulle se mer distinkte ut, som sine motstykker i virkeligheten, men også ha fylden som håret til simmene har i The Sims 4. For å oppnå dette, innførte vi “pelsdeler” til kjæledyrene. Små hårtuster, skjegg og flekker med pels som danner interessante og dynamiske pelsmønstre. Dette er spesielt tydelig med raser som golden retriever og puddel.

Vi brukte flere måneder til å studere hodeformer, øreformer, haler, pelsfarger og andre ting for å finne ut hvordan vi kunne få flest mulig unike, spesielle katter og hunder. Som resultat kan jeg navnet på nesten hver eneste hund i spillet utenat. Bare spør!

TS4_EP04_CORGI_TUX

Alle kjæledyrene ser særegne ut, og nå har vi også en søkefunksjon du kan bruke til å finne dem. Se etter en bisarr, tynn sphynx eller en lodden perser. I hundehjørnet ser airedale-terrieren perfekt ut, og du kan velge mellom pembroke- og cardigan-varianter av welsh corgi. Alle kjæledyrene ser spesielle ut, men du finner snart ut at dette ikke bare handler om utseende. Når du dykker ned i levemodus, oppdager du hvor spesielle og unike de er også når det gjelder oppførsel.

Kanskje du vil ha en blandingsrase isteden? Vi digger også blandingsraser! Med et klikk kan du velge to raser og lage en tilfeldig blanding av dem til du får akkurat det du er ute etter. Og så kan du selvsagt fortsette tilpasningen.

To av favorittrasene mine er labrador retriever og australsk gjeterhund. Med raseblandingsverktøyet kan jeg velge den glatte pelsen til en labrador og mønsteret fra en australsk gjeterhund. Eller jeg kan bruke tilfeldigknappen en gang til for å få en mer lodden labrador med forskjellig farge på øynene. Verktøyet demonstrerer perfekt det som var målet vårt med kjæledyrskaperen i The Sims 4: mer kraft, kjæledyr som ser bedre ut, enklere enn noensinne!

Til slutt ønsket vi å gjøre noe nytt. Noe helt spesielt. Noe som ville få folk til å sperre opp øynene. Haikostyme, sa du? Hvorfor stoppe i fjæra? Plasser en skive ristet brød på hodet på katten din, kle opp kjæledyrene som tacoer, og hjelp dem med å tøffe seg med et dinosaurkostyme. Det er klart, du kan jo nøye deg med et fjongt halsbånd, men hvorfor gjøre det når du kan gi dobermannen din en varm vinterlue? Det er bare å kjøre på.

Du kommer til å ha det kjempegøy med kjæledyrskaperen i The Sims 4. Jeg skriver dette med stor glede, for jeg mener at det er det beste kreative verktøyet vi har laget noensinne. Velg mellom et stort utvalg raser. Bland dem for å lage perfekte blandingsraser. Mal flekkene du vil ha på sekunder. Kle dem opp i latterlige kostymer. Du kommer til å elske kjæledyrskaperen når pakken lanseres i november. Men du kan begynne å drømme om drømmekatten eller drømmehunden allerede i dag!

Simskrystallen ble lansert 8.Januar 2012 av Simon Ekren Gravvold, som fortsatt eier og styrer nettsidene. Etterhvert har jeg fått flere hjelpere, som f.eks Willy Halvorsen og Alexandra Ejme som begge er medeier av Simskrystallen. Om du lurer på noe eller ønsker å sende inn tips til Simskrystallen, så kan du sende det til: redaksjon@simskrystallen.no

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonner
Varsle om
guest
Navnet ditt publiseres offentlig. Om du ønsker å være anonym, kan du f.eks bruke fornavn eller ett kallenavn.
Din Epost publiseres ikke offentlig. Eposten brukes for å gi beskjed om kommentaren din har blitt godkjent/avslått. Hvis du trykker på bjellen, vil du også kunne få varsel om når du har fått svar på kommentaren din.
Alderen din publiseres offentlig. Om du ikke ønsker å oppgi dette, lar du bare dette feltet stå tomt.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
0
Sul sul! Del gjerne tankene dine med oss i kommentarfeltet.x
()
x
Hopp til verktøylinje