Spilleguider og tutorialer,  The Sims 4

Guide: The Sims 4 StrangerVille: Hvordan vinne over moderplanten (SPOILER)

STOP

Før du leser videre på denne artikkel vil vi advare om at artikkelen inneholder spoilers om historien i StrangerVille. Om du ikke vil ha noen spoilers om historien må du ikke lese videre på denne artikkelen.

Moderplanten

Når du kommer til slutten av StrangerVille mysteriet må du stå ansikt til ansikt med moderplanten; en stor, truende plante som holder til flere etasjer ned i kjelleren i det hemmelige laboratoriet. Moderplanten er en sjefsfiende som du og dine allierte må vinne over for å redde StrangerVille fra det mystiske viruset som moderplanten sprer rundt om i byen.

Hvis du trodde at å vinne over moderplanten var så lett som å klikke og se simmen din ødelegge denne fienden må du tenke igjen. Beseire moderplanten trenger masse forberedelser, bruk av hjernen, mot og strategi. Kravene er store, fordi simmen din kan dø mens du slåss mot  moderplanten, så du må hele tiden være på vakt. 

Bare tapere forhaster dette

Når du først snubler over til der moderplanten holder til vil simmen din kunne slåss med en gang. Ikke gjør dette med mindre du har et ønske om å dø. Moderplanten er veldig kraftig og simmen din har ikke en sjanse uten noen allierte. Etter du har funnet moderplanter må du samle allierte for å hjelpe deg med å slåss mot henne. Problemet er, nesten alle i StrangerVille er nå besatte av moderplanten og vil ikke kunne hjelpe deg.

Lag test-vaksiner ved å samle bakterieklynger og bisarre frukter, og så kombinere disse ved å bruke den kjemiske analysatoren i det hemmelige laboratoriet. Du trenger 3 test-vaksiner. Hver vaksine krever 5 bakterieklynger og 1 bisarr frukt. Finn bakterieklynger ved å bruke infeksjonsskanneren i det hemmelige laboratoriet. Bisarre frukter kan kjøpes fra raritetsbutikken, eller høste det fra de rare plantene som vokser overalt i StrangerVille. Bare finn en plante, stell den, deretter kan du høste en bisarr frukt. 

Test vaksinene på 3 besatte simmer rund i StrangerVille. Etter du har testet den tredje test-vaksinen kan du lage den ordentlige vaksinen. Samle flere bakterieklynger og bisarre frukter, bruk den kjemiske analysatoren i det hemmelige laboratoriet og lag 3 vaksiner.

Med dine perfekte vaksiner for hånd kan du finne en sim som er besatt og bruk vaksinen på de. Når de kommer til seg selv må du overtale dem til å bli med å ta en såpass skummel fiende med deg. Bruk vennlige interaksjoner med simmene frem til de er venn med deg, deretter spør dem om de kan hjelpe deg med å slåss mot moderplanten. Gjør dette med 2 simmer til, for å ha flere allierte.

Forberedelser er nøkkelen

For å maksimere sjansene for å overleve konfrontasjonen med moderplanten trenger du noen ekstra vaksiner. Disse vaksinene er ikke bare hjelpsomme for å kurere besatte simmer; de kan også brukes som våpen mot moderplanten også, og de gir en grei ødeleggelse.

Lag noen flere vaksiner ved å bruke bakterieklynger og bisarre frukter på den kjemiske analysatoren. Jo flere, jo bedre. Anbefales å lage 5 vaksiner for å bekjempe moderplanten, bare for å være på den sikre siden.

Slåss mot moderplanten

Når du har 3 allierte og en grei menge med vaksiner i simmens utstyrsliste er du klar for kamp! Reis til det hemmelige laboratoriet med dine allierte, og vis veien til der hvor moderplanten er. Alle allierte burde være klare på plattformen med  deg før du begynner kampen; jeg hadde problemer med å få alle mine allierte dit når jeg reiste i forveien, noe som gjorde til at jeg tapte kampen første gang.

Når alle dine allierte er på plass kan du klikke på moderplanten, velge å slåss mot moderplanten med… og velg dine allierte. De vil stille seg rundt plattformen for å ta moderplanten fra alle kanter. Kampen har begynt.

Det er to hovedting nå må være redd for når du slåss mot moderplanten; hennes helse og din gruppe sitt infeksjonsnivå. Du kan se dette øverst til venstre under kampen. Moderplanten sin helse starter på fullt, og din gruppe sin infeksjonsnivå starter tomt. Du vil helst ikke ha noe infeksjonsnivå mens du jobber med moderplanten sin helse, som skal ned og bli tom. Når du bruker vernedrakten vil du være beskyttet fra moderplanten sin infeksjon, men dine allierte kan bli påvirket. På grunn av infeksjonen vil moderplanten ha besatte simmer under hennes kontroll, på kampområdet. Disse vil angripe dine allierte og forhindre dem i å skade moderplanten.

Når du slåss mot moderplanten har du flere muligheter:

  • Gruppekommandoer:
    • Vær forsiktig!
      Det tar lenger tid før dine allierte kan bli infisert, men det blir mindre ødeleggelse.
    • Angrip!
      Dine allierte skader mer, men er også større sjanse for infeksjon.
    • Ta en pustepause
      Dine allierte heler noe av infeksjonen, men det blir ingen ødeleggelse.
    • Gjallende krigsrop!
      Dine allierte skremmer moderplanten sine simmer på stedet, men det blir mindre ødeleggelse.
  • Kast infeksjonsvaksine
    Simmen din bruker en vaksine fra utstyrslisten og ødelegger en del av moderplanten.
  • Megaspray
    Simmen din ødelegger moderplanten, i stor grad
  • Trekk tilbake
    Du og dine allierte dropper kampen.

 

Hver av disse valgene har en periode hvor det må kjøles ned, så tenk nøye igjennom hva du ber dine allierte om å gjøre. Du vil ikke kunne be de gjøre noe annet før det har gått en stund.

Det er ingen sikker vei for å beseire moderplanten. Alt avhenger av dine valg, og formen til dine allierte. Hvis dine allierte ikke har blitt tatt av infeksjonen i det hele tatt vil du kanskje risikere å bruke alt av krefter på å ta ned moderplanten raskere. Hvis dine allierte har fått litt infeksjon er det bedre å fortelle dem om å være forsiktig, eller å ta en pustepause i stedet. Se øverst i venstre hjørne for å se hva du burde gjøre. Det kan faktisk bety forskjellen på liv og død.

For din egen sim vil vaksinene gjøre mest ødeleggelse, så forhåpentligvis har du laget en del av disse. Kast vaksine på moderplanten så ofte du kan. Hvis du har mange vaksiner kan du mest sannsynlig holde dine allierte på den rette siden det meste av kampen, fordi vaksinene gir mye større ødeleggelse på moderplanten enn det dine allierte kan.

Beseire moderplanten

Når moderplanten sin helse er på null (da regner vi også med at dine allierte ikke har blitt infisert), kan simmen kaste en siste vaksine inn i denne grufulle skapningen sin munn. Dette vil da være over.

Moderplanten vil da være tom for energi og vil få en mørk grønn sky før hun dør. Når hun er beseiret vil du og dine allierte feire, kaste konfetti, blåse i horn, for å feire denne deilige seieren. Hvis din sim har StrangerVille mysteriet som aspirasjon vil du nå fullføre aspirasjonen, og få StrangerVille-helt-trekket. Simmer med dette trekket vil motta fan-post og de kan fortelle historien om hvordan de reddet byen fra dette grufulle viruset.

Gjenopplive moderplanten

Er du gal nok til å gjøre alt det her igjen? Etter hun er beseiret kan moderplanten bli gjenopplivet ved å bruke en bisarr frukt. Når du har vunnet over moderplanten vil alle de merkelige plantene som gror rundt i StrangerVille forsvinne, men raritetsbutikken har masse bisarre frukter på lager. Du trenger bare en for å gjenopplive moderplanten.

Med bisarr frukt i utstyrslisten kan du klikke på moderplanten og velge å gjenopplive. Simmen din vil sette seg på kne for å gi frukt til henne. Litt rar musikk vil da spilles av, og moderplanten vil reise seg fra graven for å terrorisere StrangerVille en gang til.

Hva er fordelene med å gjenopplive moderplanten? Den gjenopplivede moderplanten har noen nye valg tilgjengelig. Du kan spørre om bisarr frukt fra henne, og kommunisere med henne, men den mest interessante interaksjonen er at du kan be om noe rart. Om du klikker på dette kan du bestemme infeksjonsnivået i byen. Det er lav, moderat og maksimalt, og det er også en mulighet for å ikke få infeksjon. Du kan bruke disse mulighetene til å la StrangerVille være normalt, eller så rart som du vil ha det.

Ved å gjenopplive moderplanten kan du også spille igjennom historien igjen med en annen familie om du vil. Dette er nyttig om du vil fullføre historien på en annen måte; historien kan fullføres som en sivil person, eller gjennom militærkarrieren. Du kan også gi Strangerville-helt personlighetstrekket til en annen sim ved å fullføre historien igjen.

 

Navnet mitt er Alexandra, er 21 år. Jobber en del, samt går på skole. Eier ikke noe fritid :)) neida, på fritiden er jeg med venner eller sitter å oversetter her eller selvfølgelig spiller sims:)

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonner
Varsle om
guest
Navnet ditt publiseres offentlig. Om du ønsker å være anonym, kan du f.eks bruke fornavn eller ett kallenavn.
Din Epost publiseres ikke offentlig. Eposten brukes for å gi beskjed om kommentaren din har blitt godkjent/avslått. Hvis du trykker på bjellen, vil du også kunne få varsel om når du har fått svar på kommentaren din.
Alderen din publiseres offentlig. Om du ikke ønsker å oppgi dette, lar du bare dette feltet stå tomt.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
0
Sul sul! Del gjerne tankene dine med oss i kommentarfeltet.x
()
x
Hopp til verktøylinje