Spilleguider og tutorialer

SIKRE KONTOEN DIN: Skadelig «origin-konto givaways» er i omløp!

Det ser ut som at en ny type hacking er i omløp for og prøve å få tak i andre folks Origin-kontoer.
Alt startet for en dag siden når en Reddit-bruker Holochromatic rapporterte at de hadde mottatt en ganske «snill» gave fra en anonym person – En Origin konto med ALLE The Sims 4 pakkene inkludert på kontoen.

«En snill fremmed gjorde en ‘giveaway’ og ga meg en bruker meg nesten alle The Sims 4 pakkene. Jeg er på kanten til og gråte, jeg har prøvd å spare så lenge. Tusen takk, fremmede på Discord.»

Etter en nærmere titt av Holochromatic viste deg seg at det var alt annet enn en snill ting å gjøre. De fant ut at den fremmede bruke en populær Discord-gruppe til og hjelpe med og promotere deres «Origin-Konto Giveaway». Denne personen, som de refererer til som en svindler, hadde lovet ut ikke bare en Origin-konto, men flere for og gi bort til folk! Vinneren av denne ‘konkurransen’ bestemte seg for og finne ut hele historien bak dette og fant ut at kontoene hadde blitt tatt fra andre folk som hadde kortinformasjon liggende inne i Origin.

Her er en den fulle historien om situasjonen fra Holocromatic:

Vedkommende som hadde kontoen var aktiv fram til hun ble hacket. Hun kunne se at noen hadde prøvd og logge seg inn flere ganger, men hun trodde selv at det bare var søsteren sin som prøvde og logge seg inn.

Det hele startet da denne «snille fremmede» (som vi burde kalle svindler) postet i et veldig populært ‘sims 4 mod Discord’-gruppe om denne giveawayen han hadde gående. Jeg hadde ingenting og miste så jeg tenkte «Hvorfor ikke?». Det gikk slik «Yay, Jeg vant!» (Du kan se meg på bunnen av samtalen, spiller med så ingen fatter mistanke)

Jeg var naiv for og tro at dette var sant. En fremmed gir bort en konto verd over tusener av kroner for ingenting? Så kult! Det er for godt til og være sant, jeg sjekket litt rundt og undersøkte alt sammen.

Jeg sjekket alle instillingene og fant to kort lagret som betalingsmåte. Før jeg fjernet de etter å latt han vite det, ba han meg ta noen bilder, bare sånn i tilfelle. Etter at hypen kom ned, var det noen vanskelige punkter og misse i tillegg til de jeg har uthevet i Imgur-Albumet.

Av alt linket til hans bruker er også to Reddit-brukere og 2 Steam-brukere linket der. Alle har ikke blitt rørt på en veldig god stund, hvor den ene steam-brukeren også er VAC-bannet. Hans Reddit-bruker poster/kommentar historikken er veldig skummel. Veldig merkelig. Bonus fra Reddit-historikken; Svindleren postet også på r/banbottseter og han brukte sitt eget profilbilde, så nå vet vi hvordan han ser ut og han fortalte meg fornavnet sitt på Discord.

Hele historien ente på en positiv måte med Holochromatic som vant giveawayen som gjorde full undersøkelse om det og ga kontoen tilbake til den egentlige eieren sin. Fortsatt, det er mange Origin-kontoer som denne ondsinnede personen prøver og gi vekk, så det er en mulighet for at kontoene kan inneholde mer enn bare The Sims 4 / EA Spill, men også personlig informasjon som f.eks betalingsmetoder med kort og andre personlige opplysninger.

Så, hvordan kan jeg være sikker på at kontoen min ikke blir hacket?
Det er mye du kan gjøre for og sikre kontoen din, som f.eks;

✸ Slå på 2-trinns-vertifisering;
Gå til din EA-Konto innstillinger, under «sikkerhet» legger du til en innloggingvertifiserings metode.

✸ Sjekk innlogging historikken;
Hvis du har fått varsel om at andre pc’er prøver og logge seg inn på Origin-kontoen din, burde du sjekke om det er fra din pc eller lokalisering, og ingen andre! Dette kan du gjøre HER

✸Endre passord:
For og endre passordet ditt, gå til Origin > Bruker og sikkerhet > Sikkerhet og klikk på den blåe «endre»-knappen hvor du kan endre passord. Det er også anbefalt at du legger til 1 eller 2 sikkerhetsspørsmål.

En stor takk til Holochromatic for alle tips og bilder!
Husk at kontoen din er privat, så pass godt på den!

Jeg har vært en del av Simskrystallen teamet siden Mars 2019. Jeg er i hovedsak ansvarlig for guider om CC og Mods.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonner
Varsle om
guest
Navnet ditt publiseres offentlig. Om du ønsker å være anonym, kan du f.eks bruke fornavn eller ett kallenavn.
Din Epost publiseres ikke offentlig. Eposten brukes for å gi beskjed om kommentaren din har blitt godkjent/avslått. Hvis du trykker på bjellen, vil du også kunne få varsel om når du har fått svar på kommentaren din.
Alderen din publiseres offentlig. Om du ikke ønsker å oppgi dette, lar du bare dette feltet stå tomt.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
0
Sul sul! Del gjerne tankene dine med oss i kommentarfeltet.x
()
x
Hopp til verktøylinje