Spilleguider og tutorialer,  The Sims 4

Simmer i samspill: Oversikt og særegenhetene til spedbarn og småbarn

I tillegg til de normale personlighetstrekkene, kan spedbarn og småbarn utvikle unike egenskaper som kan dukke opp etter å ha oppnådd en milepæl. Disse egenskapene heter «særegenheter» og kan påvirke livsstilen deres, og få dem til å reagere forskjellig på aktiviteter, som å sove, spise og t.o.m. gå på do. Særegenheter låses opp naturlig mens du spiller, og vil varierer basert på personlighetstrekkene til simmene dine. Noen særegenheter kan imidlertid bare låses opp når de beveger seg rundt eller spiser fra barnestolen. Her er alt du trenger å vite om de ulike særegenhetene i «The Sims 4: Simmer i samspill».

SÆREGENHETER – SPEDBARN: (18)
Babler
Dette spedbarnet prater mye. Spedbarn med denne særegenheten babler oftere, både for seg selv og med andre.
Elsker lyd
Dette spedbarnet elsker lyder. Spedbarn med denne særegenheten elsker å lage lyd og vrikker oftere på seg når de hører musikk.
Elsker å bli holdt
Dette spedbarnet elsker å bli holdt. Spedbarn med denne særegenheten reagerer oftere positivt når de plukkes opp eller bæres, og blir gjerne sure når de settes ned.
Elsker å våkne
Dette spedbarnet er ofte en solstråle når det våkner. Spedbarn med denne særegenheten er oftere fornøyde når de våkner.
Gladgulper
Dette spedbarnet spytter ofte ut mat. Spedbarn med denne særegenheten er helt normale, det er bare fordøyelsessystemet som ennå ikke er modent.
God appetitt
Dette spedbarnet elsker å spise. Spedbarn med denne særegenheten takker alltid ja til mat og spiser opp alt – uansett hvor sultne de er.
Grisespiser
Dette spedbarnet er ekstra grisete under måltider. Spedbarn med denne særegenheten får ofte mat over hele seg og barnestolen.
Hater å bli holdt
Dette spedbarnet liker ikke å bli holdt. Spedbarn med denne særegenheten blir oftere sure hvis de blir plukket opp, og fornøyde hvis de blir satt ned.
Hater å våkne
Dette spedbarnet våkner sjeldent opp i godt humør. Spedbarn med denne særegenheten oppfører seg oftere som en surpomp når de våkner.
Hikker ofte
Dette spedbarnet hikker hele tiden. Spedbarn med denne særegenheten har mer luft i magen og hikker oftere.
Kosete i søvne
Dette spedbarnet vil helst bli holdt når det er tid for å sove. Spedbarn med denne særegenheten gråter når de blir lagt ned for å sove, selv om de blir trøstet. De foretrekker å sove mens de blir holdt eller er i bæremeis eller lignende.
Kresen
Dette spedbarnet er veldig kresent når det gjelder mat. Spedbarn med denne særegenheten protesterer oftere mot mating hvis de ikke er sultne. Med mindre de får mat de virkelig elsker, vil de sjelden spise opp alt, uansett hvor sultne de er.
Lufttisser
Dette spedbarnet tisser ofte under bleieskift. Spedbarn med denne særegenheten er mer følsomme for lufttemperaturen i rommet under bleieskift, noe som gjør at de tisser. Vær forsiktig!
Matetisser
Dette spedbarnet tisser ofte under mating. Spedbarn med denne særegenheten bruker oftere bleien når de får mat.
Morgenfugl
Dette spedbarnet liker å stå opp med solen. Spedbarn med denne særegenheten våkner oftere når solen står opp.
Mye luft i magen
Dette spedbarnet har problemer med magen. Spedbarn med denne særegenheten har mer luft i magen og er mer irritable.
Nyser ofte
Dette spedbarnet nyser hele tiden. Spedbarn med denne særegenheten renser nesen for partikler og bakterier oftere. Det er helt normalt og ikke minst sunt!
Roer seg selv
Dette spedbarnet prøver ofte å trøste seg selv. Spedbarn med denne særegenheten stikker oftere fingrene og tærne i munnen for å roe seg ned når de er triste eller sinte, spesielt når de gråter.

 

SÆREGENHETER – SMÅBARN: (18)
Aggressiv
Dette småbarnet er litt mer aggressivt enn de fleste. Småbarn med denne særegenheten liker å herje og er raske til å slå, bite eller sparke andre simmer (så fremt de ikke er gode venner). De trenger ikke en gang å være sint. Pass på!
Destruktiv
Dette småbarnet er ofte destruktivt. Å nei! Småbarn med denne særegenheten oppfører seg som små monstre som nyter kaoset de etterlater seg!
Elsker bøker
Dette småbarnet elsker bøker. Småbarn med denne særegenheten liker å leke i nærheten av bokhyller og velger oftere bokrelaterte aktiviteter når de kan.
Elsker lyd
Dette småbarnet elsker alt som lager lyd! Småbarn med denne særegenheten lar seg ofte fascinere av radioer, TV-er og leker som lager lyd.
Elsker vann
Dette småbarnet elsker å leke i og med vann. Småbarn med denne særegenheten plasker oftere i toaletter og ber om å få bade, og de oppsøker ofte andre aktiviteter som har med vann å gjøre.
Elsker å bli båret
Dette småbarnet elsker å bli båret! Småbarn med denne særegenheten blir ekstra glade når det er en omsorgsperson som bærer dem. De ber også oftere om å bli plukket opp hvis ingen har båret dem på en stund.
Elsker å våkne
Dette småbarnet er ofte en solstråle når det våkner. Småbarn med denne særegenheten er oftere fornøyde når de våkner.
God appetitt
Dette småbarnet er alltid klart for mat. Småbarn med denne særegenheten elsker å spise, noe som kan gjøre måltidene enklere. Men vær forsiktig! Disse smårollingene spiser like gjerne mat de finner på gulvet, selv om den er fordervet.
Grisespiser
Dette småbarnet griser litt ekstra under måltider. Småbarn med denne særegenheten søler og griser mer når de spiser.
Hater leggetid
Dette småbarnet hater leggetid og formiddagslurer. Småbarn med denne særegenheten pleier å våkne raskt etter at de har sovnet, og de ber ofte omsorgspersonen om forskjellige ting for å slippe å sove.
Hater å bli båret
Dette småbarnet hater å bli båret! Småbarn med denne særegenheten klarer seg selv, ellers takk! Omsorgspersonene bør være forsiktige med å løfte opp barnet, for det går sannsynligvis utover humøret.
Hater å våkne
Dette småbarnet våkner sjeldent opp i godt humør. Småbarn med denne særegenheten oppfører seg oftere som en surpomp når de våkner.
Kresen
Dette småbarnet er kresent når det gjelder mat. Småbarn med denne særegenheten nekter ofte å spise maten sin, og av og til kaster de den fra seg. For et griseri!
Liten sanger
Dette småbarnet elsker å synge. Småbarn med denne særegenheten liker å synge, og gjerne til alle døgnets tider.
Morgenfugl
Dette småbarnet liker å stå opp med solen. Småbarn med denne særegenheten våkner oftere når solen står opp.
Sover ikke tungt
Dette småbarnet sover lett. Småbarn som sover lett, pleier å våkne av seg selv og på tilfeldige tidspunkt, og de må legges igjen hvis de fortsatt er trøtte.
Sover tungt
Dette småbarnet sover tungt. Småbarn med denne særegenheten våkner ikke av lyder rundt seg, det er mindre sannsynlig at de våkner av mareritt, og de er oftere uthvilte.
Vandrer
Dette småbarnet har en tendens til å stikke sin vei. Småbarn med denne særegenheten løper oftere av sted når de settes ned.

Ulike særegenheter kan gjøre foreldrerollen relativt vanskelig, spesielt om man velger de rette eller gale valgene. (Alt etter hvordan man ser det…) *HOST*  *HOST*

Noen ganger vil de «negative» særegenheter skje automatisk, til tross for at man konsekvent tar godt vare på spedbarnet eller småbarnet. Det betyr nødvendigvis ikke at man gjør en dårlig jobb, men at det kommer av deres unike personlighetstrekk. Særegenheter overføres ikke når de eldes, og vil bare påvirke deres interaksjoner i løpet av denne spesielle livsfasen. Men… Belønningstrekk som er basert på hvordan det gikk med barnet på de ulike alderstrinnene spedbarn/småbarn blir med videre.

Under her er en liten oversikt over de ulike bonustrekkene man kan oppnå.

BONUSTREKK: (7)
Høy selvfølelse
Disse simmene blir ofte selvsikre, selv når de ikke klarer å tilegne seg ferdigheter eller lykkes på jobb. Det er også mindre sannsynlig at de utvikler en frykt for å mislykkes.
Lav selvfølelse
Disse simmene blir anspente når de ikke klarer å tilegne seg ferdigheter, eller ikke lykkes i karrieren. De har også større risiko for å utvikle en frykt for å mislykkes.
Lykkelig småbarn
Disse simmene fikk bra ferdigheter som småbarn. Dette er til god hjelp for å få ferdigheter raskere som barn.
Lykkelig spedbarn
Disse simmene er førsteklasses! Disse spedbarnene dannet sterke bånd til omsorgspersonene sine, og har et veldig positivt syn på verden. De stoler veldig enkelt på andre simmer, og det er også mer sannsynlig at de utvikler en positiv innstilling til livet!
Toppsmåbarn
Disse simmene har fått et så bra forsprang på ferdighetene sine som småbarn, at de  lærer alle andre ferdigheter ekstra raskt.
Toppspedbarn
Disse simmene er førsteklasses! Disse spedbarnene dannet sterke bånd til omsorgspersonene sine, og har et veldig positivt syn på verden. De stoler veldig enkelt på andre simmer, og det er også mer sannsynlig at de utvikler en positiv innstilling til livet!

Ulykkelig spedbarn
Disse simmene ble forsømt som spedbarn, som et resultat av denne forsømmelsen ser de på verden som et grusomt, utilgivelig sted. De stoler ikke på at andre simmer har gode intensjoner og er svært skeptiske til andre simmer.

Trykk her for å se juksekodene til de ulike særegenhetene.

Mitt navn er Simon, og jeg er Webmaster og daglig leder inne på Simskrystallen. Jeg opprettet Simskrystallen i januar 2012. Om du lurer på noe eller ønsker å sende inn tips til Simskrystallen, kan du sende det til: redaksjon@simskrystallen.no

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonner
Varsle om
guest
Navnet ditt publiseres offentlig. Om du ønsker å være anonym, kan du f.eks bruke fornavn eller ett kallenavn.
Din Epost publiseres ikke offentlig. Eposten brukes for å gi beskjed om kommentaren din har blitt godkjent/avslått. Hvis du trykker på bjellen, vil du også kunne få varsel om når du har fått svar på kommentaren din.
Alderen din publiseres offentlig. Om du ikke ønsker å oppgi dette, lar du bare dette feltet stå tomt.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
0
Sul sul! Del gjerne tankene dine med oss i kommentarfeltet.x
()
x
Hopp til verktøylinje