Spilleguider og tutorialer,  The Sims 4

Guide: Hvordan ta vare på ett spedbarn

Ønsk spedbarna velkommen:

For å ta vare på et spedbarn, må du først ha ett i husholdningen! Det er noen forskjellige måter du kan gjøre dette på. Du kan opprette et spedbarn sammen med familien deres i simskaperen, hvis du oppretter en ny husholdning for første gang.

Hvis du vil legge til et spedbarn i en eksisterende husholdning, kan du gjøre dette via graviditet, adopsjon eller ved å få en vitenskapsbaby. Spedbarn kan adopteres direkte via telefonen eller datamaskinen, men hvis du har et spedbarn via graviditet eller vitenskapsbaby, vil den nye babyen din starte som nyfødt. De Nyfødte babyene er vi allerede vant til, men de har fått noen forbedringer. La ditt nyfødte barn vokse opp til ett spedbarn!

Spedbarnspleie: Tilknytning

Det kan virke rart å diskutere noe abstrakt som spedbarnstilknytning før de dekker grunnleggende behov, men det er viktig å forstå hvordan tilknytning fungerer først. Hvordan du ivaretar spedbarnets grunnleggende behov vil danne tilknytningsnivået. Tilknytning avgjør om spedbarnet ditt vokser opp til å se verden som et godt eller dårlig sted.

Spedbarn prøver å måle om denne nye verdenen de er en del av, er et trygt eller dårlig sted. Spedbarn som får behovene sine dekket umiddelbart vil føle nærhet og trygghet. De vil lære at verden er god og at de kan stole på at folk hjelper når de trenger det. Spedbarn som blir forsømt vil imidlertid lære at verden ikke er et trygt sted for dem, og at andre simmer ikke kan stoles på.

Som du kan se; påvirker alt det du gjør/eller ikke gjør, hvor sterk tilknytning det blir mellom spedbarn og omsorgsperson. Alt fra mating, leggetid til leketid og alt i mellom, så lærer spedbarna fra deg. Ta vare på deres behov umiddelbart, og du vil lære dem å stole på andre simmer når de vokser opp. La dem gråte i lange perioder, og du vil lære dem å ikke stole på andre simmer når de blir eldre.

Hold ett øye med de ulike humørelementene!

Du vil kunne sjekke hvordan spedbarnets tilknytning utvikler seg ut fra humøret deres. Hvis de ofte har ett positivt humør fra å bli godt tatt vare på, vil de sannsynligvis vokse opp med god tilknytning. Hvis de ofte har ett trist humør på grunn av forsømmelse, bør du være mer oppmerksom på spedbarnet ditt hvis du ikke vil at det skal vokse opp med dårlig tilknytning.

Forutsatt at du har gjort en god jobb med å bygge tilknytning til spedbarnet ditt, vil de ikke bli triste like raskt når en omsorgsperson ikke umiddelbart tar seg av behovene deres. De stoler på tidligere erfaringer av at noen vil komme for å hjelpe dem.

SPEDBARN SOM VOKSER OPP TIL SMÅBARN, VIL FÅ ETT AV TRE BELØNNINGSTREKK:
Toppspedbarn: Disse simmene er førsteklasses! Disse spedbarnene dannet sterke bånd til omsorgspersonene sine, og har et veldig positivt syn på verden. De stoler veldig enkelt på andre simmer, og det er også mer sannsynlig at de utvikler en positiv innstilling til livet!
Lykkelig spedbarn: Alt var ikke perfekt, men disse simmene var ganske fornøyde som babyer! Disse spedbarnene dannet en god tilknytning til omsorgspersonene sine, og ser på verden som et bra sted. De finner det lettere å stole på andre simmer, og det er også mer sannsynlig at de utvikler et positivt forhold til simmer rundt seg.
Ulykkelig spedbarn: Disse simmene ble forsømt som spedbarn, som et resultat av denne forsømmelsen ser de på verden som et grusomt, utilgivelig sted. De stoler ikke på at andre simmer har gode intensjoner og er svært skeptiske til andre simmer.

Spedbarnspleie: Grunnleggende behov

Nå som du forstår hvordan tilknytning fungerer, er du klar til å begynne å bygge den opp ved å dekke de grunnleggende behovene til spedbarnet! Spedbarn har de samme grunnleggende behovene som eldre simmer, men de trenger hjelp fra en voksen til å dekke de.

Søvn:

Som enhver forelder i den virkelige verden vet, er det ikke alltid så lett å få et spedbarn til å sove, som bare å legge det i en barneseng og gå. Selv om spedbarnet ditt er utslitt, kan det ha problemer med å sovne uten ekstra hjelp. Spedbarnets egenskaper spiller også en rolle i dette. Rolige spedbarn vil sovne raskt, mens sprellete-spedbarn må koses til de sovner.

Når spedbarnet ditt er søvnig og trenger hvile, legg det i sengen. Når spedbarnet ligger i barnesengen, vil nye interaksjoner bli tilgjengelige. Simmen din kan fortelle dem en godnatthistorie og berolige dem til å sove. Hvis spedbarnet ditt ikke sovner av seg selv, bruk litt tid på å gjøre disse ulike interaksjonene til de reiser til drømmeland. Uansett hvilken krybbe du velger, har alle muligheten til å henge opp en «Babygenimobil» som forsiktig spinner og spiller avslappende vuggemusikk som til å med får et spedbarn med personlighetstrekket «Sprellete» til å forsvinne inn i drømmeland.

Spedbarn trenger ikke bare søvn når de er slitne! De trenger også regelmessig søvn i løpet av dagen. Du vet at spedbarnet ditt trenger en lur, når de får opp ett trist humørelement som informerer deg om at de har vært våken for lenge. Klikk på spedbarnet og velg «Gi en lur» for å la spedbarnet ta seg en liten lur i armene til omsorgspersonen.

Måltider

Det er selvfølgelig viktig å mate barnet ditt. Det burde være en selvfølge. Den raskeste og enkleste måten å mate et spedbarn på, er å gi dem tåteflaske eller ved å amme dem. Klikk på spedbarnet ditt og velg matingspreferansen. Matingspreferansen gjelder for alle simmene i huset; hvis du angir matingspreferansen til amming, vil alle simmene som kan produsere melk alltid velge å amme spedbarnet. Sørg for at simmene du ikke vil skal amme, ikke kan produsere melk inne på innstillingene i simskaperen.

Amming eller flaskemating vil raskt løse spedbarnets sult, men du går glipp av en mulighet for binding og utforskning med spedbarnet ditt. Spedbarnet ditt vil få en mer berikende matopplevelse hvis du prøver å gi ny mat til dem mens de sitter i barnestolen. Klikk på en barnestol for å prøve ny mat sammen med spedbarnet ditt!

Da vil du få opp en meny som viser en rekke moste babyretter. Menyen holder styr på hvilke mat spedbarnet ditt har smakt på, og om de likte disse maten eller ikke. Å prøve ny mat sammen er en fin måte for spedbarnet ditt til å utforske nye smaker og teksturer mens de knytter seg til omsorgspersonen. De ulike kategoriene er: Aldri prøvd, Misliker, Ikke sikker på, Liker og Elsker.

Avhengig av spedbarnets egenskaper, kan de være mer eller mindre mottakelige for ny mat. Forsiktige spedbarn må f.eks. kanskje prøve en ny matrett opptil flere ganger før de bestemmer seg for om de liker det.

Hygiene

Selvfølgelig, spedbarn griser skikkelig. De driter full bleiene, de smører mat i hele ansiktet, de sikler over seg selv. De er på en måte … vel, ekle. Du kan bidra til å gjøre dem mindre ekle ved å skifte bleier og gi dem bad ofte.

Hvis du leter etter stellebord til spedbarnet ditt, ikke kast bort tiden. Stellebord er ikke en del av spedbarn-oppdateringen. De er eksklusive for utvidelsespakken Simmer i samspill. Det betyr imidlertid ikke at du ikke kan skifte bleie på spedbarnet ditt. Bare klikk på spedbarnet, under kategorien «Spedbarnsstell…» vil du ha mulighet til å bytte bleie. Stellebord er strengt tatt ikke nødvendig!

Men bleieskift alene er ikke nok til å holde spedbarnene rene. De krever regelmessige bad. Heldigvis er det ikke så forskjellig fra å bade ett småbarn. Den eneste virkelige forskjellen er at spedbarnet sitter i et lite babybadesete i badekaret under bad. Omsorgspersoner kan gi spedbarn vanlige bad eller boblebad akkurat som småbarn. Animasjonen er veldig søt og en god måte å skape sterkere bånd mellom omsorgsperson og spedbarn.

Lek:

I tillegg trenger spedbarn mye leketid! Moro er også et av behovene deres som må opprettholdes. Spedbarn kan leke med alle lekebokslekene som småbarn og barn kan leke med. De kan også samhandle med småbarnsblokkene. Det er også noen nye sanseleker for spedbarn tilgjengelig i Bygg/Kjøp.

Sett et spedbarn på bakken og la det krype rundt og utforske med lekene sine. Du kan gi deg selv trygghet ved å bruke det nye babygjerdet, for å holde dem inne i et bestemt lekeområde. Gjerdet er plassert sammen med alle de andre gjerdene, og fungerer akkurat som et vanlig gjerde, men du kan klikke på porten for å bruke babysikring på det. Faktisk kan du bruke babysikring på hvilken som helst gjerdeport nå.

Pass på! Babysikring er spedbarnssikker, men ikke alltid småbarnssikker! Ett bestemt småbarn kan prøve å bryte ut av lekefengselet sitt!

Kjærlighet:

Noen ganger vil spedbarn bare være sinte eller triste uten grunn. De er spedbarn. De forstår ikke hvordan følelser fungerer, ennå. Det er ikke uvanlig at et spedbarn våkner fra en lur og føler seg sint bare fordi! I tilfeller som dette trenger de bare kjærlighet.

Omsorgspersoner kan gynge et spedbarn, kose dem og trøste dem når som helst. Disse interaksjonene er nyttige for å berolige et spedbarn som maser uten god grunn. Hvis du har møtt alle spedbarnets grunnleggende behov, men de fortsatt skriker eller gråter, beroliger disse interaksjonene dem raskere. Spedbarn som blir trøstet eller koset under en av disse tilfeldige raserianfallene, bygger en sterk tilknytning til omsorgspersonen sin. Så ikke ignorer dem når de får raserianfall uten grunn!

Kilde: Simscommunity.

Mitt navn er Simon, og jeg er Webmaster og daglig leder inne på Simskrystallen. Jeg opprettet Simskrystallen i januar 2012. Om du lurer på noe eller ønsker å sende inn tips til Simskrystallen, kan du sende det til: redaksjon@simskrystallen.no

1.5 2 stemmer
Artikkelvurdering
Abonner
Varsle om
guest
Navnet ditt publiseres offentlig. Om du ønsker å være anonym, kan du f.eks bruke fornavn eller ett kallenavn.
Din Epost publiseres ikke offentlig. Eposten brukes for å gi beskjed om kommentaren din har blitt godkjent/avslått. Hvis du trykker på bjellen, vil du også kunne få varsel om når du har fått svar på kommentaren din.
Alderen din publiseres offentlig. Om du ikke ønsker å oppgi dette, lar du bare dette feltet stå tomt.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Malene
Malene
Gjest
24. september 2023 17:44

Hvordan dusjer man et spedbarn? Eller får den vekk fra krybben?

2
0
Sul sul! Del gjerne tankene dine med oss i kommentarfeltet.x
()
x
Hopp til verktøylinje