Spilleguider og tutorialer,  The Sims 4

Guide: Alt om skyggedemoner

Stæsj til barnerommetHvordan finne skyggedemoner?

Skyggedemonene er med i et samlekortspill simmene kan konkurrere i, for første gang i The Sims. De kommer fra fem mektige elementer (jord, ild, vind, vann og skygge) og det er totalt tjue monstre å finne. De vanligste av dem kan man få tak i ved å kjøpe pakker med datamaskinen, mens de mer sjeldne monstrene finnes ved å lete rundt i verden. Kikk inni hule trestammer, let i søpla … det er aldri godt å vite hvor du kan finne en ny skyggedemon.

Du kan til og med bytte skyggedemoner med de andre barna i nabolaget i håp om å skaffe deg kort du ikke har greid å få tak i på andre måter. I tillegg har hvert monsterkort en spesialutgave, og disse kortene er så sjeldne at alle de andre barna blir misunnelige når du får tak i dem.

Stæsj til barnerommet

Skyggedemonkortene ser flotte ut når du stiller dem opp på en hylle, men du låser først opp det virkelige potensialet deres ved å gi simmene en kampstasjon, som er en elektronisk arena der skyggedemonene våkner til liv. Velg skyggedemonene som gir deg størst fordeler i kamp. Etter hvert som du trener dem opp og kjemper med dem, blir de sterkere. Deltakerne setter skyggedemonkortene sine inn i maskinen, og så er det bare å trykke vilt og hemningsløst på knappene for å mose seg vei til seier. Elementangrepene kommer til og med ut av skjermen, forsterket av barnas fantasi.

Oversikt over de ulike skyggedemonene:

VANLIG:

KamposVann
Kamposene kommer opprinnelig fra det salte havet på hjemplaneten sin, og i og med at de er sosiale skapninger, samles de ofte i store stimer i nærheten av havner der det bor mange simmer.

Leif oppdaget kamposene for første gang i episode 12, da han fulgte lyden av sangen deres til vannkanten, der skapningene vugget frem og tilbake på overflaten av vannet mens de sang i månelyset.

MedusoLuft
Den geléaktige teksturen til medusoens kropp kan være villedende. Den udefinerbare formen er like vektløs som fjærene den har på hodet, noe som gir den egenskapen å sveve gjennom luften for å unngå farer. Hullet i ansiktet blir ofte tatt for en munn, men er egentlig et forstørret nesebor, noe som gjør at den liker spesielt godt å finne kilden til intense og sterke dufter.

I episode 20 festet en flokk med medusoer seg til en parfymeselger og lagde fullstendig kaos på et kjøpesenter. Leif hjalp til med å lokke medusoene vekk med duften av kjøtt fra en grill han fyrte opp i en park i nærheten.

NymphaeaJord
Disse skapningene ser hjelpeløse ut og etteraper de spirende plantene de deler skogen med. Nymphaeaene beveger seg normalt sakte og har ingen lemmer å forsvare seg med, så de foretrekker å bruke pollen til å lokke andre til å beskytte skogen sin. Når de blir utsatt for angrep, produserer de soppsporer som går inn i dyr de bruker som vertsorganismer og lar dem spre arten sin i tryggere omgivelser.

I episode 19 møtte vi flere nymphaeaer som tok over en blomsterbutikk og begynte å reprodusere med urovekkende fart. Leif måtte ta i bruk alt han hadde lært for å befri vennene sine fra det hypnotiske pollenstøvet og flytte dem til et naturreservat langt borte.

WispSkygge
Wisper trekkes til alt som er dystert som insekter til en flamme, og bruker negative følelser som energi. Disse bitte små skapningene har voldsom appetitt, men trives godt på denne planeten, som har så mange humørsyke simmer. De kan gjøre seg usynlige, så simmer som blir overrasket over at de plutselig kommer i bedre humør, er faktisk ofte vertskap for en sulten wisp.

I episode 6 møtte Leif wispene for første gang da en trio av dem festet seg til en klassekamerat. Han prøvde først å bli kvitt dem, men så fant han ut at de faktisk hjalp til med å få klassekameraten i bedre humør.

YorierIld
Det lille, hundeaktige monsteret som kalles yorier, lever blant store steinformasjoner som finnes i ørkenområdene på planeten den kommer fra. Yorierene graver seg dypt ned i det myke steinlaget og puster ild inn i hulene før solnedgang, for å sørge for at de er varme nok helt til morgenen kommer.

I episode 3 fikk Leif et brev fra brevvennen sin Lora i Oasis Springs. Hun fortalte at hun hadde blitt venn med en yorier som hun hadde reddet fra en sikker død. Den stakkars skapningen hadde vært i ferd med å utføre kveldsritualet med å blåse ild over ørkensteinene før den skulle legge seg om kvelden, da den fikk heteslag. Den hadde visst ikke vært oppmerksom på at det faktisk aldri blir kaldt i Oasis Springs.

 

UVANLIG:

AvesuLuft
Avesuen, eller juvelknabbestjerten, bor høyt oppe i fjellene på hjemplaneten sin. Arten strevde med å tilpasse seg livet i lavlandet ved havet da den kom til vår verden. Etter hvert som den ble akklimatisert til tett befolkede områder, utviklet den en forkjærlighet for blanke ting og edelstener.

I episode 5 ble Leifs rike onkel Mervin angrepet av en avesu som ble helt trollbunnet av mansjettknappene hans. Så Leif og gjengen dro for å lete etter redet til fuglen, og da de fant det, oppdaget de at avesuen hadde brukt edelstenene til å beskytte eggene sine mot rovdyr.

BubalusVann
Disse vennlige kjempene kan ofte finnes flytende rundt i midten av innsjøer, der de koser seg med å spise planter som vokser under vann eller langs vannkanten. Hvis bubalusene blir truet, angriper de med overraskende fart.

Denne skapningen ble introdusert i episode 2, da Leifs venn Finn møtte bubalusen sin etter den slo seg ned i fiskedammen i hagen hans.

CyprinIld
Cypriner svever rundt i luftstrømmer produsert av deres egen kroppsvarme og lever i nærheten av toppen av aktive vulkaner. Selv om cyprinene ser litt ut som fisk, er halene og finnene deres faktisk flammer de manipulerer for å drive seg selv fremover.

Da de dukket opp i Leifs hjemby i episode 13, avbrøt cyprinene et lokalt marked ved å varme seg på grillene i de mange matbodene. Selv om de sporenstreks ble husjet vekk på grunn av frykt for hva mattilsynet ville si, slo de seg ned i teltet til en omreisende flammesluker som opptrådte på markedet.

FissureIld
Fissurer er født dypt inn i vulkaner og spretter opp fra bakken når de blir voksne etter å ha spist seg gjennom jordskorpen. De har et symbiotisk forhold til cyprinene og fungerer som øyne og ører for dem, i bytte mot at de hjelper cyprinene med å overleve i områder som mangler vulkansk aktivitet.

I episode 18 snublet Leif over en fissur som hadde gått i dvale på grunn av at det ikke var varmt nok til å holde kroppen hans flytende. Leif greide å hjelpe skapningen ved å overbevise en lokal smed om å la ham bade i glørne i smia i arbeidstiden.

MythemeJord
De eldgamle mythemene er innkapslet i levende stein som kan omformes med tankekraft, og det antas at det er dem som har skapt skyggedemonenes land og øyer for mange tusen år siden. Til tross for at de beveger seg sakte, gjør kontrollen de har over elementene dem til vanskelige fiender i kamp.

Leifs venn Barry hadde en nær-døden-opplevelse i episode 4, da et parkouruhell på en byggeplass forårsaket at en del av forskalingen ga etter. En mektig mytheme viste seg å være i nærheten, og flyttet fort på en grushaug så den tok imot bygningen som falt, noe som ga Barry akkurat tid nok til å komme seg i sikkerhet. Siden mythemen hadde reddet livet hans, sverget Barry på at han skulle beskytte arten og kjempe side om side med mythemene.

NimbusLuft
Nimbuser kan ofte finnes mens de hviler høyt over bakken på en sky de har laget selv. De liker å stelle i hagen og vanner vekstene de dyrker med hjemmelaget regn daglig.

Nimbusene kom første gang i kontakt med simmene i episode 15. En nimbus hadde laget en upåklagelig hage i utkanten av Leifs hjemby, men flere tenåringer som hadde skulket skolen og oppholdt seg i nærheten, bestemte seg for å ødelegge den flotte hagen. Nimbusen tok igjen ved å plage tenåringene hver dag med torden, lyn og hagl. Leif greide til slutt å overbevise dem om å gå tilbake til hagen og fikse den til alt grodde som det skulle igjen.

PleuroVann
Pleuroene er amfibier og er kjent for å beskytte innsjøene de kommer fra ved å skyte ut kraftige vannstrømmer mot angripere, for å holde dem unna.

De ble introdusert i episode 7, da de forårsaket stor oppstandelse i det offentlige bassenget rett ved huset til Leif. Etter å ha stormet bassenget for å bruke det som bolig, koste de seg med lekene og forfriskningene som lå igjen etter simmene som rømte.

SimgaiaJord
Simgaiaene lever i landskap med sylinderformede steinformasjoner, og forflyttet seg rundt i omgivelsene ved å svinge fra søyle til søyle ved hjelp av slyngplanter som hang fra utspring. Denne oppførselen forsterket muskulaturen i forbeina og ga dem stor styrke i kamp.

Episode 14 handlet om en flokk med simgaiaer som forsøkte å slå seg ned i et strøk med boligblokker, der de brukte strømledninger de hadde røsket ned fra stolper til å svinge seg rundt. Dette forårsaket et omfattende strømbrudd, men Leif klarte å overbevise dem om å flytte til utkanten av byen, der de ikke gjorde så mye skade.

VulpesSkygge
Dypt inne i skogene på hjemmekloden sin brukte vulpesene egenskapen til å påvirke tyngdekraften til å skjule seg i de lilla trekronene mens de jaktet på byttedyr. Selv om den lilla og blå pelsen til vulpesene har gjort det vanskelig å holde seg skjult i de nye omgivelsene hos oss, har tyngdekraftspåvirkningskraften deres blitt forbedret, ettersom den opprinnelige hjemplaneten har en tyngdekraft som er 114 % kraftigere enn på vår planet.

I den første episoden av serien, reddet Leif en vulpes som ble kontrollert av en mystisk kraft. Siden den gangen har de vært uatskillelige og tatt seg av problemene som blir forårsaket av andre skapninger rundt omkring i byen.

WickynSkygge
Wickynene er selve inkarnasjonen av skrekk, og de kontrollerer fiendene sine med en telepatisk bølge som fremkaller dyp frykt i hjernen deres. De reduserer fiendens forsvarsevne ved å skjele med øynene så de ser ufarlige ut, hvilket fører til at de blir skjebnesvangert undervurdert.

Gjennom serien har wickynene hjulpet skurkene ved å få andre skapninger til å gjøre som de vil. De kontrollerer andre ved hjelp av projiserte hallusinasjoner, med et løfte om å la dem slippe fri når de har gjort det de ber dem om. Leif har sverget på at han skal hindre wickynene i å forårsake mer skade, men har så langt ikke greid å komme opp med en plan for hvordan han skal skjerme tankene sine i kampene.

 

SJELDEN:

VannArcticorn
Arcticornene er stolte skapninger som bor i arktiske farvann på planeten de kommer fra. De bruker det skarpe isbithornet til å slåss med andre arcticorner for å vise hvem som er sterkest.

Arcticorner ble introdusert i episode 17, da den første som kom til vår verden spiddet en fiskestim som ble halt om bord i en fiskebåt. Arcticornen ble aggressiv, da den trodde at fiskeren prøvde å stjele byttet hans. Leif ble tvunget til å kjempe mot arcticornen, og klarte å overbevise den om at det var best å leve i harmoni med fiskerne.

CanisIld
Canis er en mektig skapning og kan dekke den svarte pelsen sin med flammer som blir varmere enn 1400 grader. Denne naturlig destruktive kraften gjør den til et utskudd blant andre arter, til tross for at den egentlig er ganske omgjengelig. Canisene vandrer derfor rundt på steder som nylig har brent ned, i et forsøk på ikke å bli jaget av skapninger som er redde for brann.

I episode 8 havner Leif i et kappløp mot tiden for å slukke branner startet av en canis ute av kontroll. Sjokket av plutselig å havne i en fremmed verden, fikk den normalt fredelige canisen til å herje rundt i byen og lage problemer for kommunen, som ikke hadde noe lokalt brannvesen.

DicoatlLuft
Den flygende dicoatl-slangen er en dyktig jeger på himmelen. Den kan lage voldsomme vindkast med vingene, og med edelstenen i pannen kan den produsere lyssignaler for å kommunisere med andre dicoatler.

I et spesielt gripende øyeblikk i episode 10 hadde arten en spesielt stor rolle. Leifs klassekamerat Ellie brukte sin meduso til å bekjempe en aggressiv dicoatl, og tilbød seg å ta vare på skapningen. Siden den gangen har de to vært uatskillelige, og Ellie lærer ofte bort luftkampteknikker i en park i nærheten.

SuintorJord
Suintorer har en spesiell egenskap til å snuse opp metall i bakken og bygger husene sine av stein og jord de graver opp når de leter etter mat. Til forskjell fra elfenbensstøttennene til villsvinene på planeten vår, er tennene til suintorene laget av lonsdaleitt. Dette har fått forskerne til å anta at hjemplaneten deres ble herjet av meteoritter som slo ned mens suintorene utviklet seg til sin nåværende form.

Når en suintor fant veien til Leifs by i episode 9, bygget den huset sitt på midtrabatten i en trafikkert vei for å stoppe de herlige måltidene den så passere i høy hastighet. Leif syntes synd på den forvirrede skapningen og overbeviste den om at det ikke er bra å spise biler, mest av alt for å redde den fra nådeløse forsikringstakstmenn.

VeildSkygge
Veilder er mystiske og dukker opp og forsvinner igjen i en merkelig tåke de kontrollerer som de vil. Det sies at simmer blir lamslått når det er en veild i nærheten. Når man ser på dem, føler man at man ser inn i galaksens dyp, som om et mønster fra et stjernekart driver over huden deres. Halskjedene de bruker virker som om de er ladet med en eldgammel rommagi.

Veildene er en gåtefull kraft i serien og har både hjulpet og motarbeidet Leif og vennene hans ved flere anledninger. Det er ingen som vet hva som er motivene til veildene, men det virker som om de passer på de andre skapningene som har kommet til verdenen vår.

Mitt navn er Simon, og jeg er Webmaster og daglig leder inne på Simskrystallen. Jeg opprettet Simskrystallen i januar 2012. Om du lurer på noe eller ønsker å sende inn tips til Simskrystallen, kan du sende det til: redaksjon@simskrystallen.no

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonner
Varsle om
guest
Navnet ditt publiseres offentlig. Om du ønsker å være anonym, kan du f.eks bruke fornavn eller ett kallenavn.
Din Epost publiseres ikke offentlig. Eposten brukes for å gi beskjed om kommentaren din har blitt godkjent/avslått. Hvis du trykker på bjellen, vil du også kunne få varsel om når du har fått svar på kommentaren din.
Alderen din publiseres offentlig. Om du ikke ønsker å oppgi dette, lar du bare dette feltet stå tomt.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
0
Sul sul! Del gjerne tankene dine med oss i kommentarfeltet.x
()
x
Hopp til verktøylinje