Offisiell blogg

Bak kulissene i utvidelsespakken The Sims 4 Til leie

En ny utvidelsespakke til The Sims 4 er ute, og vi i Maxis håper dere blir like begeistret for den som vi er. Som alle utvidelsespakker har også denne mye å by på. Byen Tomarang er inspirert av Sørøst-Asia og lar deg dra Sims-historiene i mange nye retninger gjennom nye trekk, ambisjoner, gjenstander og måltider – for å nevne noe. Den største endringen i utvidelsen er imidlertid et system som gjør at du kan få en fundamentalt annerledes Sims-opplevelse: utleiebygg!

Med utvidelsespakken The Sims 4 Til leie kan du kjøpe, bygge og administrere leieboliger som huseier eller rett og slett bo i boligene som leietaker og oppleve ulike sider ved leiemarkedet.

Et solid fundament

Dette er noe som har vært etterspurt blant spillerne, så teamet har lenge hatt lyst til å legge det til. «Det var stor etterspørsel blant fansen», bekrefter designansvarlig Jessica Croft. «Vi visste at dette var noe folk virkelig ville ha. Og det er ikke så rart: Utleiebygg er noe som gjenspeiler hvordan både spillerne våre og resten av verden bor. Så utleieboliger gir en opplevelse som kan være mer virkelighetsnær.»

«Det er også litt av grunnen til at vi laget et såpass fleksibelt system», forklarer senior spilldesigner Sydnie Ritchie. «Kanskje du vil at simmen din skal leie ut et ekstra soverom eller bygge en hytte i hagen til besteforeldrene sine. Eller vil at simmen skal bygge en hel boligblokk med flere leiligheter – det finnes mange muligheter.»

Slik fungerer det: Et utleieobjekt er en ny type bolig som også fungerer som næring. Spillerne som vil at simmene skal bli huseiere, kan gjøre en eksisterende tomt om til et utleiebygg, eller de kan kjøpe en, som med andre virksomheter. Du kan bygge opptil seks boliger i et slikt bygg (pluss et fellesområde!) ved å bruke romverktøyet.

Men du trenger ikke å ta på deg ansvaret med å være huseier. Simmene kan også oppleve å bo i bygg med flere boliger i rollen som leietakere. Eller de kan gjøre begge deler – ha ansvar for bygningen der de bor sammen med andre simmer!

«Vi ønsket at spillerne skulle få fortelle historien fra begge perspektiv», forklarer Jessica, «og også gi dem rom til å fortelle andre historier de vil utforske. Selv setter jeg stor pris på fortellingene som bunner ut i det å ha simmer som lever så tett på hverandre.»

Sydnie har et par eksempler på hvordan en historie kan utfolde seg: «En gretten huseier kan kanskje ‘skylde på leietakerne’ for problemene i boligen», påpeker hun, «mens en mer positivt innstilt huseier kanskje ‘spør om leieforholdene’ for at boligen skal bli bedre. Leietakere kan ‘klage på’ eller ‘gi komplimenter’ for leieforholdet og gi huseieren tilbakemeldinger om hvordan de har det. Og en leietaker som er ekstra misfornøyd, kan ‘si opp kontrakten’ og flytte ut før tiden.»

Det at man lever så tett, gir også rom for nye typer aktiviteter. Simmer kan for eksempel tyvlytte på naboene – eller til og med bryte seg inn i andres leiligheter.

Hjem, kjære hjem

Og det er mer å si om livet på leiemarkedet: Du kan oppleve det overalt! Det stemmer, teamet besluttet å gjøre utleiebygg tilgjengelig i alle Sims-verdener. «En grunntanke med The Sims er at spillerne skal få mulighet til å fortelle historien sin», forteller Sydnie. «Hvis vi hadde gjort utleiebygg til bare en del av den nye verdenen, ville vi lagt begrensninger på hva slags historier som kunne skapes.»

«Det stemmer, noe som dette tilfører spillet enormt mye verdi hvis det kan brukes i alle verdener», forklarer Jessica. «Det var utfordrende å legge til rette for å bruke slike bygg overalt, men vi følte at det ville bli for begrensende hvis det bare var mulig i Tomarang. Siden det er mulig å bygge utleiebygg i alle verdener, har spillerne også større muligheter i alle verdener. Det var verdt innsatsen.»

Og innsatsen ledet også til andre spennende nyheter. «Jeg er stolt over hvor bra byggeverktøyene ble», sier Sydnie. «De er intuitive, men likevel avanserte, så spillere av alle typer kan lage noe nytt og interessant. Teknologien bygger delvis på eksisterende leilighetsverktøy fra Livet i byen, men teknikerne våre modifiserte dem og ga dem flere bruksområder – og de hadde hele tiden i bakhodet at de skal utvikles videre i fremtiden, så forhåpentligvis er dette bare begynnelsen!»

Skap din egen historie

Mange som har bodd i leieboliger, vet at forholdet mellom huseier og leietaker kan være et minefelt. «Bekymringene rundt levekostnader og huseieres makt er noe man må ta på alvor», påpeker Jessica. «Vi hadde hele tiden en dialog om dette internt for å sikre at det ble håndtert riktig, og vi jobbet med eksterne konsulenter som kunne sjekke at vi ikke trådde feil – spesielt med tanke på det nye området i utvidelsen.»

«Nettopp. Siden pakken foregår i en verden inspirert av Sørøst-Asia, ville vi unngå en fremstilling som kunne tolkes feil», forklarer Sydnie. «Så vi var svært nøye med å være lydhøre og opptre respektfullt. Det er viktig for teamet at menneskene og miljøene vi skildrer, fremstilles positivt.»

Og så er det tingen med The Sims, da: Spillerne har makt til å fortelle sine egne historier. «Vi prøver å bygge en optimistisk verden i The Sims», forteller Jessica, «men når det kommer til stykket, stiller vi bare med verktøy man kan bruke til å fortelle historier. Hvilke historier du vil fortelle, er opp til deg.»

 

Utvidelsespakken The Sims 4 Til leie er ute nå på PlayStation®4, PlayStation®5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC via EA app til Windows, Origin™, Steam® og Epic Games Store.

Hvis du kjøper utvidelsespakken Til leie mellom 2. november og 18. januar, får du dessuten tilgang til Gatemat – nedlastbart innhold, som inneholder en grillvogn, en gateparasoll og en fruktkurv.

Simskrystallen ble lansert 8.Januar 2012 av Simon Ekren Gravvold, som fortsatt eier og styrer nettsidene. Etterhvert har jeg fått flere hjelpere, som f.eks Willy Halvorsen og Alexandra Ejme som begge er medeier av Simskrystallen. Om du lurer på noe eller ønsker å sende inn tips til Simskrystallen, så kan du sende det til: redaksjon@simskrystallen.no

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonner
Varsle om
guest
Navnet ditt publiseres offentlig. Om du ønsker å være anonym, kan du f.eks bruke fornavn eller ett kallenavn.
Din Epost publiseres ikke offentlig. Eposten brukes for å gi beskjed om kommentaren din har blitt godkjent/avslått. Hvis du trykker på bjellen, vil du også kunne få varsel om når du har fått svar på kommentaren din.
Alderen din publiseres offentlig. Om du ikke ønsker å oppgi dette, lar du bare dette feltet stå tomt.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
0
Sul sul! Del gjerne tankene dine med oss i kommentarfeltet.x
()
x
Hopp til verktøylinje