Spilleguider og tutorialer,  The Sims 4

Simmer i samspill: Alt om selvtillit

Det du trenger å vite om selvtillitsnivå-funksjonen fra utvidelsespakken Simmer i samspill!

Vi vet alle at det kan være vanskelig å vokse opp, og for de yngre simmene våre er det ikke annerledes!

Utvidelsespakken Simmer i samspill legger til en ny selvtillits-funksjon. Nå har alle simmene et selvtillitsnivå, og for de yngre simmene våre starter det på et nøytralt nivå. Over tid, mens de utvikler seg gjennom barndommen, kan selvtillitsnivået bli høyere eller lavere. Selvtillitsnivået simmene har som barn, kan også påvirke simmene senere i livet.

Men, frykt ikke! Denne guiden dekker alt du trenger å vite om den nye selvtillits-funksjonen. Under her er det en liten meny, som gjør at du kan hoppe til ulike deler av spilleguiden.

Barn får bedre selvtillit når de lærer å sykle, eller lykkes i ferdighetsbaserte aktiviteter.

Innholdet i denne guiden:

Hva er ett barns selvtillit?

Alle barnesimmer har et selvtillitsnivå. Selvtillit begynner på nøytralt nivå, men kan bli høyt eller lavt gjennom simmens barndom. Å ha høy eller lav selvtillit vil påvirke barnets humør, og virkningene kan ha en langvarig effekt på barnets selvfølelse gjennom livet.

Hvordan vet jeg hvilket selvtillitsnivå barnesimmen min har?

Et barns nåværende selvtillitsnivå vises som et midlertidig trekk i simologipanelet.

Simologipanelet.

Barnas ulike selvtillitsnivåer

Barna kan oppleve tre forskjellige nivåer av selvtillit. Høy selvtillit, nøytral selvtillit og lav selvtillit.

SELVTILLITSNIVÅER:
Høy selvtillit:
Simmer med høy selvtillit har lært seg å tro på seg selv. De blir lettere selvsikre, selv når de lærer av sine feil. Men de kan fortsatt bli såret av å få kritikk. Høy selvtillit blir til høy selvfølelse når simmen blir tenåring.
Nøytral selvtillit:
Simmer med nøytral selvtillit er fortsatt i ferd med å finne ut av hva de tenker om egne evner. De er lette å oppmuntre eller demotivere når de får bedre eller verre selvtillit. En sim med nøytral selvtillit får verken god eller dårlig selvfølelse når simmen blir tenåring.
Lav selvtillit:
Simmer med lav selvtillit har større risiko for å utvikle en frykt for å ikke være gode nok, de blir stresset når de blir mindre selvsikre, og de blir flaue når en omsorgsperson kritiserer dem. Støtte betyr alt for disse simmene. Hvis dette ikke takles, blir lav selvtillit til lav selvfølelse når simmen blir tenåring.

Belønningstrekk og humørelementer

Når barnet blir tenåring får de 1 av 2 nye belønningstrekk! Ut ifra selvtilliten til barnet vil tenåringen enten får belønningstrekket høy selvfølelse eller lav selvfølelse.

OVERSIKT OVER BELØNNINGSTREKK:
Høy selvfølelse:
Disse simmene blir ofte selvsikre, selv når de ikke klarer å tilegne seg ferdigheter eller lykkes på jobb. Det er også mindre sannsynlig at de utvikler en frykt for å mislykkes.
Lav selvfølelse:
Disse simmene blir anspente når de ikke klarer å tilegne seg ferdigheter, eller ikke lykkes i karrieren. De har også større risiko for å utvikle en frykt for å mislykkes.

Du vil også legge merke til at avhengig av oppgaven eller interaksjonen som simmen din opplever, en rekke humørelementer. Disse kan variere avhengig av selvtillitsnivået deres og kan variere fra mer ubehagelige og pinlige humørelementer til mer positive og motiverende humørelementer for høyere selvtillitsnivåer.

HVORDAN KAN JEG ADMINISTRERE BARNETS SELVTILLIT?

En barnesims selvtillit kan gå opp og ned som et resultat av økte ferdigheter, ytelse på skolen, positiv og negativ sosialisering, å lykkes eller mislykkes med ferdighetsbaserte aktiviteter, om de er selvsikre eller flaue, og mer. Det kan også ha en innvirkning om simmen får ros eller kritikk fra omsorgspersoner for oppførselen sin.

Det er en rekke måter du kan bidra til å påvirke ett barns selvtillitsnivå. Her er noen eksempler på hvordan du kan påvirke selvtillitsnivået til barnet:

POSITIV PÅVIRKNING:
  • Gjøre leksene
  • Lære å sykle
  • Positive sosiale samhandlinger
  • Bedre karakterer på skolen
  • Bygge ferdigheter
  • Lykkes i ferdighetsbaserte aktiviteter
  • Ros og oppmuntring fra omsorgspersoner
  • Positive og motiverende humørelementer
  • Sørg for at alle behovene til simmen er tilfredsstilt
NEGATIV PÅVIRKNING:
  • Dårligere karakterer på skolen
  • Mislykkes i ferdighetsbaserte aktiviteter
  • Negative sosiale samhandlinger
  • Ubehagelige og pinlige humørelementer
  • Kritikk fra omsorgspersoner
  • Ignorere behovene til simmen

Selv om dette bare er noen av de mange måtene du kan påvirke selvtillitsnivået på, er det også mange flere i spillet å oppdage!

Ikke glem at milepæler og ambisjoner også er en fin måte for å hjelpe simmene dine med øke selvtilliten.

Barna har det kjekt oppe i trehytten.

Til syvende og sist kan du administrere selvtillitsnivået ditt ved å fullføre dagligdagse interaksjoner, milepæler, ambisjoner og mer uten engang å innse at du gjør det. Bare sørg for å holde et lite øye med selvtillitsnivået. Dette gjelder spesielt hvis du ønsker å oppnå en av de to belønningstrekkene som vi nevnte tidligere i denne spilleguiden.

 

 

Kilde: Simscommunity.
– Spillikoner er hentet fra spillkoden til The Sims 4 med programmet «S4PE», og er dekodet via en ekstern nettside. All norsk spillinformasjon er hentet fra spillet.

Mitt navn er Simon, og jeg er Webmaster og daglig leder inne på Simskrystallen. Jeg opprettet Simskrystallen i januar 2012. Om du lurer på noe eller ønsker å sende inn tips til Simskrystallen, kan du sende det til: redaksjon@simskrystallen.no

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonner
Varsle om
guest
Navnet ditt publiseres offentlig. Om du ønsker å være anonym, kan du f.eks bruke fornavn eller ett kallenavn.
Din Epost publiseres ikke offentlig. Eposten brukes for å gi beskjed om kommentaren din har blitt godkjent/avslått. Hvis du trykker på bjellen, vil du også kunne få varsel om når du har fått svar på kommentaren din.
Alderen din publiseres offentlig. Om du ikke ønsker å oppgi dette, lar du bare dette feltet stå tomt.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
0
Sul sul! Del gjerne tankene dine med oss i kommentarfeltet.x
()
x
Hopp til verktøylinje