Ukens Spotlight

UKENS SPOTLIGHT – UKE 5

TS4-KrystallVelkommen til Ukens Spotlight! | Uke: 5

Heisann og velkommen til ukens «Spotlight».
Denne uken her har vi ett eksklusivt intervju med The Sims-komponist Ilan Eshkeri.
Vi skal også ha en oppsummering av nyhetene fra den siste uka.

TS4-KrystallIntervju med The Sims-komponist Ilan Eshkeri:
We have chosen to add an English version of the questions so you can read his answers without problems if you are English!
>
English version <

Vi i Simskrystallen har fått den ære av å kunne intervjue det musikalske geniet Ilan Eshkeri.

Hvem er Ilan Eshkeri?

Foto: Facebook
Ilan Eshkeri. Musikkskaper for The sims 4 Foto: Facebooksiden til Ilan Eshkeri

Ilan er personen bak den flotte musikken i The Sims 4. Han er en travel mann med masse på sin agenda, så han hadde dessverre ikke mulighet til å besvare alle spørsmålene vi ønsket, men vi er allikevel svært glad for at han tok seg tid til å svare på noen av spørsmålene han mottok av oss.

Vi har valgt å legge inn engelsk versjon av spørsmålene også, sånn at man kan lese svarene hans, uten problemer, dersom man er engelsk!

Når begynte du å lage musikk?
Jeg lærte å spille fiolin da jeg var fire, men hver gang jeg

lærte meg et nytt stykke, fikk jeg lyst til å endre notene. Det var en slags synestesi, i mitt tilfelle at jeg følte en kraftig forbindelse mellom noter og farger.  Så på en måte har jeg komponert musikk fra samme øyeblikk som jeg begynte å lære å spille.

Hvordan fikk du jobben med å lage musikk til The Sims 4?
Gjengen som lagde The Sims hadde hørt noe av det jeg hadde laget, så de ringte meg og spurte om jeg var interessert. Jeg digger utgangspunktet for spillet, det handler om

nettfellesskap og har en helt unik spillverden, så jeg var begeistret for å få bli en del av The Sims-universet.

 

Når du lager en låt til en ny utvidelsespakke, får du noen hint eller tips eller får vite sjangeren, eller sier de at du skal lage noe til en spesifikk utvidelse, for eksempel «The Sims 4 Vampyrer»?
Jeg får vite alt de har å fortelle, og så diskuterer vi hva slags musikkstil vi vil ha i forbindelse med stemningen og stilen til den nye pakken.

Å lage åtte forskjellige versjoner av samme låt er noe nytt i The Sims. 
Hvordan er det å lage en låt på åtte forskjellige måter som skal passe til og være unik for hver utvidelse?
Det er superkult! Jeg liker det vi kaller låtvarianter med lav intensitet. Disse krever at jeg lager arrangementer til for eksempel en strykekvartett, en sologitar eller et annet soloinstrument, og det er alltid en interessant
utfordring.

Hvor henter du inspirasjon til låtene?
Noen ganger er det lettere enn andre ganger.
Hvis det for eksempel er til Vampyrer, er det bestemte stiler og instrumenter som åpenbart passer inn, som kirkeorgel. Men jeg prøver alltid å tenke meg at jeg lever i The Sims, og så forestiller jeg meg hva slags musikk simmene kan ha i hodet.

Spiller du The Sims selv? Og hvis du gjør det eller har gjort det, hva er det beste minnet ditt fra spillet?
Jeg spilte The Sims en kort periode. Det var kjempegøy, men jeg er usikker på om jeg skal fortelle hva jeg gjorde i spillet…..?

 

 

TS4-Krystall
Level Up Norge ble i utgangspunktet nedlagt av VG i desember 2015.
Da smelte en haug med norske gamere knyttneven i bordet, og krevde å få tilbake vårt kjære Level Up! Level Up tester NYE spill, og anmelder det fortløpende på youtubekanalen deres. De har også sin egen podcast der, de prater om spill, og har faste livestreams på onsdager. LIKER DU SPILL? Hvis ja… Da bør du sjekke ut Level Up! Som eier av Simskrystallen, vil jeg anbefale Level Up på det sterkeste.
Med vennlig hilsen, Simon
TS4-Krystall

TS4-Krystall

   
Level Up Har du lyst til å støtte Level Up?
Vi har gått indie og setter voldsomt pris på all den støtte vi kan få! Tusen takk for ditt bidrag.
Du finner vår Patreon her: https://www.patreon.com/levelupnorge
Norske simmere


~ Hva har skjedd siden sist ~

VI SER TILBAKE PÅ 18 ÅR MED SIMS! HIPP, HIPP HURRA FOR THE SIMS!
Postet: 04.Feb.2018 av
Sims fyller 18 år denne måneden, noe som betyr at det er gammelt nok til å kjøre, stemme og bli med i militæret! Det er ganske gammelt for et spill som handler om å få seg jobb, besvime på en kafé på grunn av søvnmangel, få ting til å ta fyr og å bli dumpet. Du vet, livet. 

Fortsett å lese →

Postet: 02.Feb.2018 av
Året 2000 var et merkeår for mange. Ikke bare var det millenium, men det var også dette året The Sims så sitt lys for aller første gang. Hvem hadde trodd at vi skulle sitte her 18 år senere, og at spillet fremdeles var så populært? Iallefall ikke undertegnede som var en tiåring på dette tidspunktet, og sniklånte spillet søsknene hennes hadde fått fra vår mor fra KappAhl. Tenk at et spill ble utgitt på en klesbutikk?! 

Fortsett å lese →

THE SIMS 4 ROMANTISK HAGESTÆSJ KOMMER TIL KONSOLL THE SIMS MOBIL VIL BLI UTGITT I LØPET AV DE NESTE 2 MÅNEDENE

Postet: 01.Feb.2018 av
Skal vi si du er lik en sommerdag? OK, hva med en romantisk hage?

Det ligger romantikk i luften, og simmene dine kan oppleve den selv med The Sims™ 4 Romantisk hagestæsj*, som kommer snart på konsoll! Stæsjpakken kommer 6. februar og inneholder nye gjenstander, klær og annet du kan bruke til å gjenskape en victoriansk-inspirert hage som får hjertene til simmene dine til å slå raskere.

Fortsett å lese →

Postet: 31.Jan.2018 av
Det har gått mange måneder siden The Sims Mobile ble først lansert i Beta-versjon i mai 2017, og simmere har siden vært ivrige etter å få vite når spillet kommer til å slippes over hele verden. Hvis du er en av disse personene, så har vi gode nyheter – EAs administrerende direktør Andrew Wilson har bekreftet i dagens Q3 2018 Earnings Call at The Sims Mobile vil komme ut over hele verden i kvartalet.

Fortsett å lese →

MYSTERIET BELLA GOTH

Postet: 29.Jan.2018 av
PS! Ikke noe av dette er bekreftet av EA, og er kun forfatteren av denne postens tanker og analyseringer. 

En av mine absolutt favoritthistorier innenfor The Sims-universet er teoriene bak hva som skjedde med Bella Goth i The Sims 2. Det svirrer mange teorier bak hva som faktisk skjedde med henne i denne spillgenerasjonen, og det morsomme er at du kan la din egen hjerne løpe på en kreativ runddans for å skape din egne teori på hva som skjedde. 

Alt vi vet er at det aller siste sporet av Bella Goth er å finne på terrassen hos Jeppe Lothario. Det var nemlig her hun ble bortført av aliens før historien til The Sims 2 starter. 

Om vi ser i minneboken til Mortimer Goth (Bellas ektemann) og Cassandra Goth (Bellas datter) kan vi se at de begge har et minne av at Bella Goth ble bortført av aliens. Vi kan derfor si for sikkert at denne teorien er korrekt. 

Mortimer og Bella Goth slik vi kjenner de fra The Sims 4

Det er mange simmer som er koblet inn i denne saken. Blant annet Nina og Dina Caliente. Ser vi på familiebeskrivelsen av disse to søstrene kan vi lese følgende: 
Var det bare en tilfeldighet at Caliente-søstrene dukket opp samme kveld som Bella forsvant? Og er de interessert i Mortimer av romantiske grunner … eller økonomiske?

(Originalteksten sier: «Was it just coincidence that the Caliente sisters arrived on the eve of Bella’s disappearance? And is their interest in Mortimer physical… or fiscal?»)

Kan vi utifra denne familiebeskrivelsen tolke det at Caliente-søstrene hadde noe som helst å gjøre med Bellas forsvinning? Og visste du at dersom du deler opp ordene i etternavnet til Dina og Nina Caliente får du ordet alien? Bare se selv: C-alien-te.
Bella Goth ble bortført av aliens. Tilfeldig eller en sammenheng? Jeg minner her på at Dina og Nina Caliente dukket opp samme kveld som Bella Goth forsvant fra Hyggenes. 

Når vi tenker over hva som faktisk skjedde, så var det nok bare en feil hos EA slik at Bella Goth dessverre ble slettet fra spillet. Men det er utrolig gøy at EA har laget en historie som gjør at fansen har klødd seg i hodet og dratt ut på oppdrag for å finne den ekte Bella Goth igjen i spillet. Dette er nok bare et forsøk fra EA for å få i gang konspirasjonsteorier blant fansen, og gjøre noe spennende og artig ut i fra feilen som ble gjort. I løpet av årenes løp har jeg hørt mange historier om folk som har faktisk funnet både den falske og ekte Bella (PS: den falske Bella er den du finner i Snålfoss), og som forteller at Hyggenes-Bella dør kort tid etter at du legger henne til i spillet, mens Snålfoss-Bella ikke har noen minner fra et tidligere liv. 

Så hvordan vet du da at du har funnet den ekte eller falske Bella? Første bud er å se hvilken by du er i. Er du i Snålfoss har du garantert funnet den falske. Det er også noen fysiske forskjeller på Bella-ene som vi kan se på bildet under

Snålfoss-Bella (Strangetown) og Hyggenes-Bella (Pleasantview) – veldig like, men man ser allikevel noen forskjeller. 

I The Sims 3 Store kan man kjøpe Lunar Lakes hvor Bella Goth dukker opp. I Lunar Lakes er Bella Goth blond og ligner absolutt ikke på den Bella vi kjenner. SimGuruSarah har derimot bekreftet at dette er den samme karakteren. Men hvordan hun har endt opp i Lunar Lakes vites ikke. Det vi derimot vet om denne Bella er at hun er eldre, og hun er et spøkelse. Lunar Lakes-Bella har også helt andre trekk enn Hyggenes-Bella, så vi kan tro at denne simmen fikk sine trekk biologisk endret da hun ble bortført av aliens. 

Ønsker du å prøve deg på å finne igjen den ekte Bella Goth i The Sims 2? Da kan du lese her hvordan du kan finne henne.

Setter vi hele saken med Bella Goth under lupen kan man sette sammen mange mørke teorier omkring Bella. Analyserer vi henne kan vi se at EA har kjørt en veldig mørk vei når det kommer til denne simmen og historien rundt henne, og jeg synes dette er veldig interessant at ikke kommer frem for det blotte øyet. Mine teorier er at Bella elsket aldri Mortimer, og at Jeppe Lothario gjorde noen ulovligheter som gjorde at Bella forsvant ettersom vi kan se i minnene til Jeppe at Bella avslo et kyss fra han. Det var derfor tilfeldig at Nina og Dina dukket opp samme kveld som hun ble borte, og det er ingen bortføringer av utenomjordiske vesener. At Cassandra og Mortimer har minne om dette kan være at de har valgt å tro at dette er det som har skjedd. Men Bella dukker jo opp i senere spill, tenker du kanskje? La meg her introdusere tidslinjen for The Sims-universet. 

I The Sims 3 var Bella og Mortimer barn. Den kommer derfor aller først i tidslinjen. Deretter kommer The Sims, der Bella og Mortimer er voksne. Denne kommer ca 50 år etter The Sims 3.  Etter det kommer The Sims 2 der Mortimer er gammel, og Bella er borte. The Sims 4 er regnet som et alternativt univers, og kommer derfor enten før eller etter The Sims i tidslinjen. Min teori er at dette alternative universet er Mortimers drømmeliv der han kan leve lykkelig med Bella til dagers ende. 

I Bellas mørkeste hemmeligheter i The Sims 2 (PSP) fikk vi vite blant annet at Bella aldri elsket Mortimer, og at hun kun giftet seg med han for pengenes skyld. Videre kan vi se på Cassandra – Mortimer og Bellas datter. I The Sims 2 er Cassandra kun bekjent med sin far og bror. De er riktignok venner i The Sims 4, men hun har i tillegg trekket dyster. Mye kan tyde på at hun er preget av foreldrenes overfladiske forhold sammen, og at det er derfor forholdene er slik som de er. 


Cassandras forhold til familien i The Sims 4

I The Sims 3 finnes det en bok som heter «Mord i Hyggenes», noe som forsterker min teori om at Bella Goth ble utsatt for noe kriminelt snarere enn bortføring. Hula-zombiene Mannen med ljåen har med seg i The Sims 2 er også skremmende like Bella som videre kan forsterke teorien om at hun er død. 

I The Sims 3 Inn i fremtiden fikk vi en ny mulighet i spillet ved å drive tidsreiser. Det knyttes derfor opp en teori om at Alexander Goth har reist tilbake i tid ettersom han ikke var født i perioden The Sims 3 befinner seg i. Er det forklaringen på hvorfor Bella Goth dukker opp i Lunar Lakes i The Sims 3? Og gikk noe galt under denne tidsreisen som gjorde at hun endrer trekkene så drastisk? Er det mulig at Alexander Goth reiste tilbake i tid da foreldrene hans var unge for å advare de om deres fremtid? Bøkene «Hvor er Bella?» og «Mord i Hyggenes» er mulige teorier på dette. Ettersom EA selv ikke gir noen svar blir alt dette bare teorier og konspirasjoner. 

Hva er dine tanker omkring mysteriet Bella Goth?

Kilder: 
Sims Wiki Caliente-familien

Sims Wiki Bella Goth (Snålfoss)

Sims Wiki Bella Goth (Hyggenes/den ekte)

Sims Wiki Bella Goth (Lunar Lakes)

Sims Wiki Bella Goth (norsk)

Sims Wiki Bildeforskjell på ekte og falsk Bella Goth

Sims Wiki Hula Zombie

The Sims 3 Store Lunar Lakes

 

 

Norske simmere

 

Mitt navn er Simon, og jeg er Webmaster og daglig leder inne på Simskrystallen. Jeg opprettet Simskrystallen i januar 2012. Om du lurer på noe eller ønsker å sende inn tips til Simskrystallen, kan du sende det til: redaksjon@simskrystallen.no

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonner
Varsle om
guest
Navnet ditt publiseres offentlig. Om du ønsker å være anonym, kan du f.eks bruke fornavn eller ett kallenavn.
Din Epost publiseres ikke offentlig. Eposten brukes for å gi beskjed om kommentaren din har blitt godkjent/avslått. Hvis du trykker på bjellen, vil du også kunne få varsel om når du har fått svar på kommentaren din.
Alderen din publiseres offentlig. Om du ikke ønsker å oppgi dette, lar du bare dette feltet stå tomt.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
0
Sul sul! Del gjerne tankene dine med oss i kommentarfeltet.x
()
x
Hopp til verktøylinje