Spilleguider og tutorialer,  The Sims 4

Guide: Blomsterdekorasjon

Den nye ferdigheten Blomsterdekorasjon som var med i «De fire årstider», lar simmene dine bruke sine egne blomster til fantastiske blomsteroppsatser. Oppsatsene kan brukes som pynt hjemme, gies bort som gave, eller selges i f.eks en blomsterbutikk. Du kan lett fikse en blomsterbutikk om du har utvidelsepakken «The Sims 4: På jobben».

Kom i gang:

Du vil automatisk kjøpe inn manglende blomster, samt få rabatt om du har noen av blomstrene du trenger i inventaret ditt. Fjern merket på «Bruk ferske ingredienser» hvis du ikke vil bruke blomster fra inventaret ditt.

Å plassere blomster på intrikat vis krever gode ferdigheter. Utvikle disse ferdighetene for å lage vakre, organiske kreasjoner og samtidig skape følelser i simmene de kanskje ikke engang forstår selv.

Blomsterdekorasjonsferdigheter bygges opp med Fioler er blå-blomsterdekorasjonsbordet. Når simmene forbedrer denne ferdigheten, kan de lage forskjellige typer oppsatser med forskjellige blomster. Dyktige simmer kan også duftsette oppsatser, noe som gjør det mulig å få følelsesmessige reaksjoner av simmene som ser og lukter på dem.

Blomsteroppsatser kan lages selv uten gartneryrke og hageferdigheter. Du kan tjene en del penger etterhvert på å lage blomsteroppsatser hjemme. Den dyreste blomsteroppsatsen kan du faktisk tjene over 4.000 simoleoner på. Ferdighetsbøker er tilgjengelig, så det anbefales at du leser deg litt opp på de. For du taper nemlig penger på de første nivåene med mindre du bruker friske blomster.

Du har mulighet til å bruke friske blomster i alle blomsteroppsatsene. Selv om blomstene har dårlig kvalitet bidrar det til å øke kvaliteten på sluttproduktet, samtidig som du sparer penger på å slippe kjøpe de blomstene du har fra før av. Hvis du ikke ønsker å bruke friske blomster, må du huske på å fjernet merket på boksen.

De forskjellige nivåene i Blomsterdekorasjon:

Legg til dufter i blomsteroppsatsene dine for noen kraftfulle effekter, som f.eks duft av Respektmangel.

Det ideelle humøret når du skal sette opp blomsteroppsatser er «Inspirert». Når du er inspirert vil ferdighetsgevinsten øke, samtidig som at det gir en bedre sjanse for god kvalitet på blomsteroppsatsene. Her er det du låser opp på hvert ferdighetsnivå.

Oversikt over level:
1 – Nå kan simmen din lage blomsteroppsatser med Tulipan, Kristtorn, tusenfryd, Georgine, Krysantemum, blåklokke og Begonia.
2 – Nå kan simmen din lage oppsatser med rose, løvemunn og krokus.
3 – Nå kan simmen din lage blomsteroppsatser med begoniaer, georginer og tulipaner.
– Simmen din kan også duftsette oppsatsene med snøklokker og krokus.
4 – Nå kan simmen din lage blomsteroppsatser med snøklokker, liljer og juleroser.
– Simmen din kan også duftsette oppsatsene med tusenfryd og blåklokker.

– Blomsteroppsatser på nivå 1 blir også av høyere kvalitet.

5 – Nå kan simmen din lage blomsteroppsatser med orkideer og papegøyefugl.
– Simmen din kan også duftsette oppsatsene med roser og georginer.

– Blomsteroppsatser på nivå 2 blir også av høyere kvalitet.

6 – Simmen din kan duftsette blomsteroppsatsene sine med løvmunn og krysantemer.
– Blomsteroppsatsene på nivå 3 blir også av høyere kvalitet.
7 – Nå kan simmen din duftsette oppsatsene sine med tulipaner og juleroser.
– Blomsteroppsatsene på nivå 4 blir også av høyere kvalitet.
8 – Nå kan simmen din duftsette oppsatsene sine med begoniaer og papegøyeblomst.
– Blomsteroppsatsene på nivå 5 blir også av høyere kvalitet.
9 – Nå kan simmen din duftsette oppsatsene sine med linjer og dødsblomst.
10 – Nå kan simmen din duftsette oppsatsene sine med orkideer.

Tjen penger som blomsterdekoratør:

Du kan tjene en del penger på å selge blomsteroppsatser hjemme. Og enda mer penger om du åpner opp din egen blomsterbutikk.

Du vil tape penger på starten av denne ferdigheten, om du ikke bruker friske blomster.
Å dyrke egne blomster har en rekke fordeler som høyere marginer når du produserer blomster av normal og fin kvalitet. Og ikke minst mindre risiko for å gå bankkorrupt. Det er 3 kvalitetsnivåer. Dårlig reduserer verdien med 33%, normal øker verdien med 50%, mens fin øker verdien med 100%

Prøv å hold deg til de billige blomstene på starten, med mindre du har en del penger å brenne av. Det er 5 ferdighetsnivåer til blomstene, og du vil legge merke til at du vi få ett skikkelig løft i ferdighetene dine når du når level 4. Da vil nemlig blomster på level 1 bli av bedre kvalitet. Det er nå virkelig anbefalt at du holder deg på level 1-blomster, med tanke på at det er mye mer sannsynlig at du får god kvalitet på blomsteroppsatsene. Det å senke kostnadene på starten, vil gi ett mye tidligere overskudd.

Kvalitet, mesterverk og friskhet – Tjen penger på oppsatser:

Blomster som er veldig ferske er «Pristine» og så er det normal, deretter «rot». Hvis blomstene er råtne minsker det verdien av blomstene. Blomstene blir normale mellom 24-48 timer etter du først laget buketten. «pristine» ferskheten gir deg 33% mer verdi, men blir 50 % om du har bedre kvalitet. For å få den endelige verdien av blomstene, så må du se på verdien sammen med kvaliteten («poor» – 50 %, normal – 100 % og utmerket – 200 %). Så det vil si at blomster som opprinnelig er verdt 100 simoleoner er da verdt 200 simoleoner om de har en utmerket kvalitet. Uansett, de burde også være «pristine freshness», da får man i tillegg 33 % ekstra (200 * 1.33) er da 266 simoleoner. Der økte da blomstene verdt 100 simoleoner, opp til 166 % profitt. Herlig, eller hva? Uansett, det er en annen faktor – Det kan også være «masterpiece» som starter på nivå 7, og dette er hvor ferdigheten går «utterly» ødelagt på høye nivåer.

På grunn av måten spillet regner ut alt dette, legger til bonuser på en «multiplikativ» måte, resulterer dette i gale verdier. Det tar ca 90 minutter å lage en bukett, og hvis buketten blir et mesterverk er den verdt mellom 2 og 3 ganger mer i verdi når kvalitet er regnet med, og deretter også lagt på 1,5 for friskhet. For å gi deg ett eksempel, «Krokus» er verdt 34 simoleoner. Den blir utmerket, og er nå verdt 68 simoleoner. Nå er verdien ganget med et «tilfeldig» tall mellom 2 og 3. Så, «krokus» er nå verdt mellom 136 simoleoner og 204 simoleoner. Med friskhet: 204 simoleoner – 306 simoleoner, for en bukett du brukte 34 simoleoner på. Høres dette greit ut, men samtidig absurd ut? Husk at det også tar 90 minutter med en bukett verdt 800 simoleoner. Denne buketten vil ha en verdi på mellom 5000-6000 simoleoner, som er ca 4000 simoleoner pr time. Dette er før du selger den i en butikk. «Hvis den allerede er ødelagt» så er det kanskje godt at «salg» ikke ser ut til å ha en effekt på blomsterbuketter.

Hvis du tilsetter duft av «tidløshet» på blomsteroppsatsene dine, vil de ikke råtne så fort. Dette fjerner også hastverket ved å måtte selge blomsteroppsatsene før de visner. Hvis du skal satse på blomsterbutikk, må du regne med at noe av lageret ditt vil visne. Du må prøve å finne rett balanse. Ikke høst for mye blomster, men heller ikke for mye. Ikke lag for mange blomsteroppsatser, men heller ikke for lite. Du kan komme ganske langt med nok blåklokker, men pass på slik at du ikke går på en solid smell!

Dufter – Få spesielle humørelementer med blomsteroppsatsene:

Duften av sorg kan gjøre sin sims svært trist. Bruk duften av død for å gå opp i alder, eller å få en eldre sim til å dø.

En blomsteroppsats må være av utmerket kvalitet for å kunne bli duftsatt. Når du har tilsatt duft, kan du klikke på blomsteroppsatsen for å gjøre spesielle interaksjoner med den. De fleste duftene vil gi forskjellige humørellementer, mens enkelte vil gi helt andre effekter. Duftsatte blomsteroppsatser gir ingen form for aura. Dufter øker ikke verdien av blomsteroppsatsene, selv om f.eks duften av blåklokker (tidløs), kan være svært nyttig i detaljhandelen. De fleste andre tilfeller med å selge blomster for å tjene penger, innebærer at du selger de så snart de er laget, slik at friskheten på blomstrene ikke er ett problem. For å legge til en duft, klikk på blomsteroppsatsen mens den er på arbeidsbordet. Du kan også dra en blomsteroppsats tilbake til arbeidsbordet om du har glemt å legge til en duft.

 

Duftoversikt:
Blomst: Duft: Beskrivelse:
Snøklokke Årstider Gir deg humørelementet +2 Inspirert (Ser på åndene), når du klikker på blomsteroppsatsen og velger «Se på ånder».
Krokus Bivenn Produserer en beroligende effekt på bikuber. Effektområdet er 6 fulle store firkanter i rekkevidde (De klare hvite linjene i byggemodus). Så lenge bikuben er innenfor det området, vil den være innenfor rekkevidden til blomsteroppsatsen.
Tusenfryd Glede Gir deg humørelementet +2 Glad (Glede og solskinn), når du klikker på blomsteroppsatsen og velger «Glede og solskinn».
Blåklokker Tidløs Senker råtningsprosessen, slik at blomsteroppsatsene holder sin fantastiske friskhet lengre. Dette er veldig nyttig for å holde blomsterlageret ferskt når du f.eks driver en blomsterbutikk med utvidelsepakken «The Sims 4: På jobben».
Rose Romantikk

Gir deg humørelementet +2 Flørtete (Blomsterlidenskap) i 2 timer, når du klikker på blomsteroppsatsen og velger «Fyll med lidenskap». Å gi den bort til en annen sim gir samme resultat.

Georgine Sorg

Gir deg humørelementet +3 Trist (Beveget av skjønnhet), når du klikker på blomsteroppsatsen og velger «Gråt av skjønnhet». Å gi den bort til en annen sim gir samme resultat.

Løvemunn Respektmangel

Tydeligvis er Løvemunn en skikkelig stor fornærmelse? Uansett vil blomsteroppsatsen gi deg noen skikkelige fornærmende alternativ når du trykker på den. Alle disse alternativene gir deg humørelementet +2 Sint i 2 timer. Å gi den bort som gave gir samme fantastiske resultat. Gå rett inn i kampens hete, bli fornærmet og gi blomsteroppsatsen til den som fortjener det mest. Kanskje du får til ett bra dødsfall? (Psykotisk latter…)

Krysantemum Vennskap Gir deg humørelementet +2 glad i 2 timer. Å gi den bort til en annen sim gir samme resultat.
Tulipan Trofast Gir deg humørelementet +2 glad i 2 timer.
Julerose Søvn Klikk på blomsteroppsatsen og velg «Søvnig følelse». Hvis blomsten står på ett bord går simmen til sengen for å sove. Hvis blomsteroppsatsen står på gulvet, sover de på gulvet. Deres behov vil forbli fult, men de kan sove svært svært lenge. (Kanskje for alltid). Simmene kan lett vekkes igjen ved å avbryte handlingen.
Begonia Forhekset

Blomsteroppsatser med denne duften har ikke noen spesielle interaksjoner når du klikker på de. Men hvis du gir den som gave får mottakeren humørelementet +2 Fortumlet (Forhekset gave) i 24 timer.

Papegøyeblomst Fantastisk Gir humørelementet +2 Selvsikker (Av respons på fantastisk duft), i 2 timer. Å gi den bort til en annen sim gir samme fantastiske resultat. For hva er vel mer fantastisk enn å gjøre noe fantastisk for en annen sim?
Lilje Kreativitet

Gir deg humørelementet +2 Inspirert (Inspirerende blomster), når du klikker på blomsteroppsatsen og velger «Inhaler inspirasjon til kreative ferdigheter».

Dødsblomst Død Blomsteroppsatser med denne duften har ikke noen spesielle interaksjoner når du klikker på de. Men hvis du gir den som gave vil simmen som mottar gaven gå opp i alder. Gjør dette med en gammel sim, og du får det forventende resultatet.
Orkidé Liv Trykk på blomsteroppsatsen og velg «Inhaler livseesens». Når du gjør dette blir alderen på simmen tilbakestilt til begynnelsen av det nåværende stadiet, eller i det minste gir deg noen ekstra dager. Å gi den bort til en annen sim gir samme resultat.

Mitt navn er Simon, og jeg er Webmaster og daglig leder inne på Simskrystallen. Jeg opprettet Simskrystallen i januar 2012. Om du lurer på noe eller ønsker å sende inn tips til Simskrystallen, kan du sende det til: redaksjon@simskrystallen.no

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonner
Varsle om
guest
Navnet ditt publiseres offentlig. Om du ønsker å være anonym, kan du f.eks bruke fornavn eller ett kallenavn.
Din Epost publiseres ikke offentlig. Eposten brukes for å gi beskjed om kommentaren din har blitt godkjent/avslått. Hvis du trykker på bjellen, vil du også kunne få varsel om når du har fått svar på kommentaren din.
Alderen din publiseres offentlig. Om du ikke ønsker å oppgi dette, lar du bare dette feltet stå tomt.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
0
Sul sul! Del gjerne tankene dine med oss i kommentarfeltet.x
()
x
Hopp til verktøylinje